Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Ďalšie výsluchy na NAKA: Vypovedal exriaditeľ sekcie daní aj bývalý policajný fukcionár
Zdielať na

Ďalšie výsluchy na NAKA: Vypovedal exriaditeľ sekcie daní aj bývalý policajný fukcionár

BRATISLAVA / Bývalý šéf finančnej polície Bernard Slobodník predpoludním pred médiami povedal, že ľutuje branie obrovských úplatkov, pre ktoré ho v súčasnosti stíha polícia. Okrem Slobodníka NAKA od štvrtka rána opäť vypočúvala aj bývalého riaditeľa sekcie daní a cieľ finančnej správy Daniela Čecha. Ten usvedčuje z miliónových kšeftov pri štátnych nákupoch informačných systémov aj svojho niekdajšieho šéfa Františka Imreczeho.

NAKA vo štvrtok vykonávala výsluch obvineného bývalého generálneho riaditeľa sekcie daní a ciel finančnej správy Daniela Čecha. Toho do budovy Prezídia policajného zboru priviezla ozbrojená eskorta v čiernej dodávke. Príjazd kukláčov sprevádzali vyššie bezpečnostné opatrenia. Čech vypovedal aj v prípade Mýtnik a po začatí spolupráce s orgánmi činnými v trestnom konaní vypovedal aj na svojho vtedajšieho šéfa, Františka Imreczeho. Ten je po nedávnom zadŕžaní tiež vo väzbe.

Na NAKA vypovedal aj Bernard Slobodník

NAKA vykonávala výsluch aj exriaditeľa Národnej jednotky finančnej polície a korunného svedka v prípade Očistec aj Judáš, Bernarda Slobodníka. Ten na otázku TV JOJ ako vníma celé trestné konanie aj zločiny, ktoré s ďalšími obvinenými funkcionármi polície mal spáchať pri korupcii povedal, že ho to mrzí a je mu to ľúto a hanbí sa za to. Slobodník vo štvrtok vypovedal v prípade Judáš, v ktorom bol obvinený pre branie úplatkov aj exprezident polície Milan Lučanský. Spolu s nimi NAKA stíha aj funkcionárov NAKA a finančnej správy.

Bernard Slobodník je dôležitým svedkom policajných káuz. Korunným svedkom je v kauze Očistec, v ktorej usvedčuje bývalých kolegov policajných funkcionárov, no i samého seba z korupcie či iných zločinov. Svedkom je aj v kauze Judáš.

Slobodník bol šéfom Národnej jednotky finančnej polície NAKA. Zo svojej funkcie odišiel v auguste 2019. Dôvodom mala byť Kočnerova Threema. S políciou začal spolupracovať po zadržaní špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika. Bývalý vysokopostavený funkcionár elitného útvaru Slobodník mal byť dokonca súčasťou údajnej organizovanej skupiny.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy