Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
VIDEO, ktoré obletelo svet: V Tatrách sa skialpinistom podarilo nakrútiť unikátne dielo prírody
Zdielať na

VIDEO, ktoré obletelo svet: V Tatrách sa skialpinistom podarilo nakrútiť unikátne dielo prírody

VYSOKÉ TATRY / Na začiatku to bol obyčajný výlet, no napokon to bol zážitok, na aký sa len tak nezabúda. To, čo zachytil na video košický skialpinista, sa vo Vysokých Tatrách nepodarí nakrútiť často. Návaly snehu sa rútili dolu asi kilometrovým žľabom.

Toto bude zrejme v najbližších dňoch najpopulárnejšie video z tatranského terénu. Bežne sa s takouto pamiatkou z Tatier neodchádza. Rado sa spolu so svojím kamarátom vybral do terénu na skialpoch už neskoro, keď bolo pocitovo veľmi teplo, aj preto boli neustále v strehu. Začali stúpať pod Slavkovský štít, a potom sa udialo toto.

Chlapi sa okamžite stiahli, boli v takej vzdialenosti, že ich lavína nemala šancu zachytiť. "Vám tá príroda ukáže, že akí sme malí. Lebo také veci, keď vidíte, tak to je za odmenu niečo také zažiť, ale strach som nemal," povedal Rado, skialpinista a autor videa. Keď sa lavínová rieka upokojila, chlapi išli okamžite preskúmať, či niekoho nestiahla so sebou. "To nakrúcanie je len také sekundárne, my sme prioritne išli pozrieť, či v nej niekto nebol," vyjadril sa Rado.

"Natáčali to z bezpečnej vzdialenosti, a potom ešte išli pozrieť, či tam niekto nie je, takže sa zachovali veľmi zodpovedne," skonštatoval Marek Biskupič, Stredisko lavínovej prevencie HZS. Toto unikátne video obletelo celý svet a o tento kameramanský počin mali záujem aj zahraničné médiá. Skúsení skialpinisti tvrdia, že vidieť také niečo je naozaj za odmenu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy