Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Smutný výjazd záchranárov: Starenku našli dezorientovanú na posteli, jej manžel zomrel
Zdielať na

Smutný výjazd záchranárov: Starenku našli dezorientovanú na posteli, jej manžel zomrel

VRBOVCE / Záchranári sa ponáhľali do domu starších manželov v obci Vrbovce pri Rimavskej Sobote. Manžela sa im už žiaľ zachrániť nepodarilo. 78-ročná žena skončila s podozrením na koronavírus v nemocnici. Zrejme ani nevedela, že jej manžel zomrel.

Záchranné zložky zalarmovala vnučka starších manželov. Tá s nimi ešte na obed telefonovala. Keď ale popoludní prišla do ich rodinného domu, svojho starého otca našla bez známok života.


"Pomoc potrebovali dvaja seniori. Muž však už údajne nereagoval a nedýchal, čo sa po príchode záchranárov aj potvrdilo," povedala hovorkyňa operačného strediska Alena Krčová.

82-ročného dôchodcu videl sused ešte v piatok. Bolo však evidentné, že je vážne chorý.  "On išiel s drevom. On si položil, oddychoval, sa pridržal. Potom zase zobral to drevo a zase išiel. Po každom metri," porozprával sused Patrik.


78-ročnú ženu našli záchranári ležať so zdravotnými ťažkosťami v posteli. Pani Oľga pravdepodobne ani nevedela, že jej manžel zomrel.  "Oni boli naozaj že šťastní spolu. Aj v tom veku si vyznávali lásku. To mi je veľmi ľúto, že zomrel," uviedol sused.

"Žena bola dezorientovaná, ale pri vedomí. Záchranári ju po ošetrení transportovali do nemocnice," objasnila hovorkyňa operačného strediska.


Záchranári pracovali v ochranných oblekoch. Už od vnučky totiž dostali informáciu, že stará mama bude pravdepodobne pozitívna na koronavírus.  "Oni väčšinou sa zdržiavali iba doma. Takže oni keď aj išli na aute, tak išli iba do obchodu," priblížil sused Patrik.

Vnučka nám potvrdila, že obidvaja boli minulý týždeň očkovaní proti ochoreniu COVID-19. Či boli v tom čase pozitívni, nám povedať nevedela. Netuší ani to, či úmrtie jej starého otca súvisí práve s očkovaním. Mal totiž aj vážne zdravotné problémy so srdcom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy