Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
VIP očkovanie? Vakcínu dostali podľa informácií TV JOJ okrem Cibulkovej aj ďalší športovci
Zdielať na

VIP očkovanie? Vakcínu dostali podľa informácií TV JOJ okrem Cibulkovej aj ďalší športovci

BRATISLAVA / Očkovanie tenistky Dominiky Cibulkovej vyvolalo obrovské vášne najmä na sociálnych sieťach. Okamžite sa však začali hromadiť udania na ďalších prominentov. Verejnosť k tomu vyzval aj samotný premiér. Podľa informácií televízie JOJ sú medzi zaočkovanými už aj športovci - kanoisti.

Zatiaľ, čo ľudia na sociálnych sieťach známej bývalej tenistke neostali nič dlžní a protekciu pri očkovaní jej vracali rôznymi kreatívnymi formami, premiér Igor Matovič vyzýval na udávanie ďalších protekčných celebrít. Odborníci z krízového štábu sa pritom zhodujú, že takéto predbiehanie sa rozhodne nie je na mieste. Jedným dychom ale dodávajú, že aj negatívna reklama je reklama. V tomto prípade pre očkovanie.

"Sme krajina, kde sa to historicky stáva. Možno je čas, sa nad tým zamyslieť," povedal Biochemik Pavol Čekan. "Očkovacia kampaň teraz dostala takú mediálnu podporu, kvôli tomu čo spravila, že to nakoniec možno aj pomôže. Lebo ona sa vie dostať aj k ľuďom, ku ktorým sa politici alebo lekári profesori, dostať nevedia," skonštatoval bývalý šéf Inštitútu zdravotnej politiky Martin Smatana. 

Rozkrútil sa však kolotoč s menami ďalších známych ľudí, ktorí už mali svoju vakcínu prednostne dostať. Zaočkovanými majú byť podľa informácií TV JOJ napríklad aj rýchlostní kanoisti. Čo nám neoficiálne potvrdilo Ministerstvo vnútra. Šéf Športového centra polície telefón nedvíhal. Samotný minister o tom vraj nič nevedel. Kanoisti sú ale oficiálne zamestnaní ako policajti - športovci pod rezortom vnútra. Nehliadkujú však v uliciach. Na ich očkovanie vraj mali využiť vakcíny, ktoré zostali nespotrebované po očkovacom dni.


Ministerstvo zdravotníctva však aj naďalej trvá na tom, že očkovanie v týchto týždňoch je prioritne určené pre zdravotníkov a pracovníkov prvej línie. V prípade nedodržania chce vyvodzovať dôsledky. "Ako napríklad aj finančný postih voči vedeniu nemocnice," povedala hovorkyňa ministerstva zdravotníctva Zuzana Eliášová. To však nič neznamená napríklad pre bývalú tenistku Cibulkovú. Tá o druhú vakcínu po týždni napriek labsusu nepríde. "Každej osobe, ktorá sa zaočkuje prvou dávkou bude zabezpečená aj druhá dávka," ubezpečila hovorkyňa UNB Eva Kliská. Uprednostňovanie pri vakcinácii však bude mať aj politickú dohru. Opozičný Hlas už avizoval, že chce k nahliadnutiu zoznam všetkých, ktorí sa mali protekčne nechať zaočkovať.  "Sa javí, že mnohí ľudia boli zaočkovaní, aj keď sa ich mená na propagáciu očkovania nijako nepoužili," povedal poslanec Richard Raši.


Súvisiace články

Najčítanejšie správy