Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Bývalý šéf polície Lučanský skončil v nemocnici
Zdielať na

Bývalý šéf polície Lučanský skončil v nemocnici

RUŽOMBEROK / Bývalý policajný prezident Milan Lučanský, ktorý je stíhaný v kauze Judáš, skončil v ružomberskej nemocnici.

Ako prvý o tom informoval portál týždeň, ktorému to potvrdili dva od seba nezávislé zdroje. V nemocnici ho podľa portálu stráži policajná eskorta. 

Podľa prvotných zistení mu mali vo Vojenskej nemocnici v Ružomberku operovať oko. Neoficiálne informácie nateraz hovoria o tom, že k potýčke v Ústave na výkon väzby v Prešove, kde je Lučanský umiestnený nedošlo. Podľa zistení TV JOJ sa mal policajný exprezident zraniť pri cvičení, keď mu v oku praskla cievka.

Zbor väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) skonštatoval, že vzhľadom k tomu, že nedisponuje súhlasom dotknutej osoby, nie je oprávnený poskytnúť informácie týkajúce sa osobnosti a súkromia obvinenej fyzickej osoby. Zároveň však vyvrátil informácie, že by hospitalizácia bývalého šéfa polície bola spôsobená násilím. "Ústav Prešov (kde Milan L. vykonáva väzbu, pozn. red) neeviduje v danom období fyzické napadnutie obvineného alebo odsúdeného ani použitie donucovacích prostriedkov voči obvinenému alebo odsúdenému,” dodal ZVJS.

"Vo všeobecnosti možno uviesť, že v súlade s ustanoveniami zákona o výkone väzby „Ak zdravotný stav obvineného vyžaduje zdravotnú starostlivosť, ktorú nemožno poskytnúť v ústave, alebo ak je to potrebné na účely trestného konania, väzba sa na nevyhnutne potrebný čas vykonáva v nemocnici pre obvinených a odsúdených v Trenčíne. Ak zdravotný stav obvineného vyžaduje zdravotnú starostlivosť, ktorú nemožno poskytnúť v ústave alebo v nemocnici pre obvinených a odsúdených v Trenčíne , väzba sa na nevyhnutne potrebný čas vykonáva v inom (civilnom) zdravotníckom zariadení pričom stráženie obvineného vykonáva Zbor väzenskej a justičnej stráže," uviedol v stanovisku ZVJS.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy