Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Matovičova manželka o motivácií dcér: Staršia do školy chce ísť, mladšej vyhovovalo online vzdelávanie
Zdielať na

Matovičova manželka o motivácií dcér: Staršia do školy chce ísť, mladšej vyhovovalo online vzdelávanie

TRNAVA / Štáb TV JOJ počas nakrúcania reportáže o testovaní natrafil vo vybraných školách na manželku premiéra Pavlínu Matovičovú. Tá v rozhovore prezradila o skúsenostiach s koronavírusom ale aj o dcérach.

Pavlína Matovičová sa zúčastnila pilotného testovania na nový koronavírus vo vybraných školách. Bola to jedna z podmienok jej manžela, ktorý prednedávnom predstúpil s vlastným plánom otvárania škôl.

Svoj test a taktiež test jej dcér bol negatívny. No nebolo to prvýkrát, čo sa dala otestovať. "To už bol tretí test, antigén som mala. Už normálne chcem ísť aj na krvné testy lebo dosť veľa ľudí je v okolí nakazených,"  podotkla. 

"Nie je to nič strašné asi aj vy ste boli. Takže pošteklíme, treba sa zasmiať a hotovo," vyslovila Matovičová. Igor Matovič na tlačovej besede hovoril o niekoľkých SMSkách od jeho dcér, ktoré túžia ísť do školy. Tento fakt sme si overili u jeho manželky.

"Staršia je na gymnáziu tá veľmi chce ísť. Proste chýba to aj nám všetkým ako kolektív. Mladšia trošku prepadla takým výhodám dištančného vyučovania, že môže ležať na posteli a má iPad pred sebou. Teraz keď sme prišli aj jej spolužiačky, bolo to o niečom inom. Ja si myslím, že deťom chýba spoločnosť, treba ísť do školy," povedala Matovičová.

Premiérova manželka sa vyjadrila aj na margo jej známych, ktorí koronavírus prekonali. "V mojom okolí v prvej vlne umierali starší ľudia, v tejto druhej vlne sú to moji rovesníci. Moja spolužiačka z vysokej školy, učiteľka, speváčka, športovkyňa... Mesiac je a nemôže poriadne dýchať," opísala.

Trnavská súkromná škola BESST, ktorú navštevujú aj dcéry Igora Matoviča, o 12:00 ukončila pilotné testovanie. Otestovať sa prišlo približne 250 ľudí, z toho štyria mali pozitívne testy (1,6 %). Účasť rodičov bola približne polovičná. Vyučovať začnú od pondelka, do lavíc sa vráti približne 130 detí.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy