Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Akcia Judáš: Špecializovaný trestný súd rozhodol, dvaja z obvinených putujú za mreže
Zdielať na

Akcia Judáš: Špecializovaný trestný súd rozhodol, dvaja z obvinených putujú za mreže

Archívna reportáž

PEZINOK / Špecializovaný trestný súd v sobotu rozhodoval v rámci akcie Judáš. Do väzby putujú Jozef Rehák a Daniel Čech. Dôvodom je obava z ovplyvňovania svedkov. Rozhodnutie ešte nie je právoplatné, obvinení podali proti nemu sťažnosti. O osude Ladislava Vičana bude súd rozhodovať v nedeľu.

Od desiatej hodiny rána rozhodovala sudkyňa pre prípravné konanie na Špecializovanom trestnom súde v Pezinku o návrhu na vzatie do väzby troch zadržaných a obvinených v rámci policajnej akcie Judáš.

Pred súd sa v sobotu postavili Daniel Čech, Jozef Rehák, ktorí sú obvinení z prijímania úplatku. Jozef Rehák je tiež obvinený zo založenia, zosnovania a podporovania zločineckej skupiny. O Ladislavovi Vičanovi, ktorý je obvinený z vydierania, sa bude rozhodovať v nedeľu.


Súd bude v nedeľu od pol ôsmej rána pokračovať aj výsluchmi policajného exprezidenta Milana Lučanského, Borisa Beňu, Petra Gašparoviča a Mariána Kučerku.

V rámci akcie Judáš bolo obvinených sedem osôb. Ide o ľudí, ktorí pôsobili a niektorí stále pôsobia vo vysokých funkciách Policajného zboru SR, Slovenskej informačnej služby a Kriminálneho úradu finančnej správy. Väzbu pre obvinených navrhol prokurátor Úradu špeciálnej prokuratúry.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy