Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
FOTO: Nebezpečná jazda seniorky (78) na D2: Jazdila v protismere, ohrozila životy viacerých ľudí
Zdielať na

FOTO: Nebezpečná jazda seniorky (78) na D2: Jazdila v protismere, ohrozila životy viacerých ľudí

BRATISLAVA / Nepríjemnú situáciu zažili vodiči na diaľnici v smere do Maďarska. Oproti nim sa objavilo auto 78-ročnej seniorky. Jej riskantnú jazdu v protismere ukončili diaľniční policajti.

Vodička schádzala na diaľnicu D2 v smere z Maďarska. V pripájacom pruhu sa ale zrazu rozhodla, že chce ísť opačným smerom, teda do Maďarska. Cez plnú čiaru sa otočila a vydala sa na mimoriadne nebezpečnú jazdu v protismere. Tragédia sa mohla stať v sekunde, keďže vodička míňala niekoľko tonové kamióny a autá, ktoré išli vysokou rýchlosťou.

K čelnej zrážke takmer došlo s oprotiidúcou dodávkou, ktorá sa stihla v posledných sekundách preradiť do vedľajšieho pruhu. To už na miesto dorazili bratislavskí dialniční policajti. Hliadka totiž v rámci svojej bežnej hliadkovej činnosti zbadala auto v protismere. Okamžite pribehli k vodičke a zabezpečili jej presun mimo diaľnice. Aj napriek riskantnej jazde seniorky sa nikto nezranil a nevznikli žiadne škody.


"Vodičke bol na mieste zadržaný vodičský preukaz a bude riešená v správnom konaní," uviedol hovorca KR PZ Bratislava Michal Szeiff. Prípadom sa teda ďalej bude zaoberať komisia príslušného dopravného inšpektorátu. Tá po posúdení všetkých faktov a okolností rozhodne o výške trestu za túto životy ohrozujúcu jazdu. "Ak sa vodič ocitne na diaľnici v protismere, väčšinou si to všimne, až keď je hustá premávka oproti. Vtedy je potrebné zapnúť výstražné svetlá a ísť čo najviac na kraj následne zavolať NDS alebo núdzové číslo polície, prípadne 112," vysvetlil dopravný analytik Jozef Drahovský.


"Akonáhle naši operátori spozorujú automobil na diaľnici, ihneď k nemu vysielajú posádku diaľničnej polície. Kolegovia z diaľničnej patroly potom aj v súčinnosti s diaľničnou políciou zabezpečia, aby sa motorista dostal bezpečne z diaľnice dole," priblížila hovorkyňa NDS Eva Žgravčáková. "Akékoľvek otáčanie počas premávky iných vozidiel, kde je rýchlosť 130km/h je veľmi nebezpečné a väčšinou takéto udalosti končia tragicky," upozorňuje Drahovský. Jazda v protismere je považovaná za priestupok, za ktorý môžete dostať pokutu až do výšky 300 eur a zákaz šoférovania až do 2 rokov.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy