Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Prvý sneh si napriek neistote o predpisoch môžete užiť na viacerých svahoch
Zdielať na

Prvý sneh si napriek neistote o predpisoch môžete užiť na viacerých svahoch

SLOVENSKO / Bude ešte tento rok lyžovačka alebo nie? Jasnú odpoveď od vlády nedostali ani lyžiari, ani majitelia lyžiarskych vlekov. Faktom je, že dnes sa už lyžovalo na Dovaloch, k tomu sa vyjadril aj Boris Kollár. Ostatné lyžiarske strediská vyčkávali. Zajtra chystajú skúšobnú prevádzku aj na niektorých zjazdovkách v Jasnej.

Ľudia sa nevedia dočkať zimnej atmosféry na svahoch. Ešte dnes ráno nebolo jasné, čo sa môze a čo nie. Pred obedom to minister Doležal trochu ozrejmil

"Všetky lyžiarske strediská, ktoré majú na to tie podmienky, môžu otvoriť. Ministerstvo dopravy nevie regulovať otváranie či zatváranie stredísk," povedal minister Andrej Doležal.

A tak sme sa boli pozrit ako si s týmto informačným chaosom poradili strediská prakticky. Lyžiarské stredisko Zahradište na Donovaloch bolo dnes ráno široko ďaleko jediné, ktoré spustilo svoju prevádzku.

K otvoreniu strediska sa vyjadril aj predseda parlamentu Boris Kollár, ktorý sa netají tým, že má špeciálne k Donovalom veľmi blízky vzťah.

"My sme nič neporušili, dnes nám to nikto nezakazuje, dnes sa mohlo lyžovať," vyhlásil predseda parlamentu. 

Na svahu dnes nebolo veľa ľudí, dodržiavali sa rozostupy, lyžiari mali rúška alebo kukly, prilby či rukavice. V malých strediskách je ešte pusto. Tam dúfajú, že neskončia skôr, ako začali.

"Ak nebudeme lyžovať napríklad v silvestrovský týždeň, pre nás to bude devastačné," povedal Alexander Ružbašan, majiteľ strediska Ski Litmanová.

Pre časť slovenského turistického ruchu je lyžiarska sezóna kľúčovou:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy