Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Opätovné otvorenie škôl v Česku je sprevádzané tragédiou. Len 15-ročná žiačka vypadla z okna
Zdielať na

Opätovné otvorenie škôl v Česku je sprevádzané tragédiou. Len 15-ročná žiačka vypadla z okna

KLADNO / Znovuotvorenie základných škôl po viac ako mesiac trvajúcej pauze spôsobenej pandémiou Covidu 19, sprevádza v Česku tragická udalosť. Zo školského okna vypadla žiačka deviateho ročníka. Svojim zraneniam na mieste podľahla.

Pätnásťročná žiačka vypadla zo štvrtého poschodia základnej školy v Kladne. Tragédia sa stala v pondelok okolo pol ôsmej ráno. Na mieste boli v priebehu niekoľkých minút záchranári, vrtuľník, ale bohužiaľ život dievčaťa sa im nepodarilo zachrániť.

Na miesto dorazili aj českí kriminalisti. Tí zbierali v okolí stopy v okolí niekoľkých okien, no viac informácií nechceli odpovedať. "V súčasnej dobe vyšetrujeme pád dievčaťa z okna štvrtého poschodia školy. Vzhľadom k tomu, že sa jedná o dieťa nebudeme poskytovať bližšie informácie," povedala policajná hovorkyňa Michaela Nováková.

Podľa našich informácií možné sú dve vyšetrovacie verzie. Buď ide o nešťastnú náhodou, kedy pätnásťročné dievča vypadlo z okna, alebo z neho úmyselne vyskočila.  Ku škole medzitým prichádzali rodičia a niektorí odvážali svoje deti zo školy domov a na mieste boli aj psychológovia. "Ja tu mám vnučku, mňa to šokovalo," opísal starý otec jednej zo žiačok. Vedenie školy výučbu neprerušilo a pokračovalo ďalej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy