Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Ostane finančník Kvietik a bývalý šéf PPA Kožuch z kauzy Dobytkár vo väzbe? Rozhodne o tom Špecializovaný trestný súd
Zdielať na

Ostane finančník Kvietik a bývalý šéf PPA Kožuch z kauzy Dobytkár vo väzbe? Rozhodne o tom Špecializovaný trestný súd

PEZINOK / Na Špecializovanom trest súde rozhoduje sudca pre prípravné konanie o predĺžení sedemmesačnej väzby pre bývalého šéfa Pôdohospodárskej platobnej agentúry Juraja Kožucha a aj pre finančníka Martina Kvietika. Obaja sú obvinení v rozsiahlej korupčnej kauze Dobytkár.

Kožucha aj Kvietika prokurátor navrhuje aj naďalej držať vo väzbe pre obavu z marenia vyšetrovania. Dozorový prokurátor prípad nekomentuje, sudca pre prípravné konanie svoje rozhodnutie vyhlási zajtra, 5.novembra, popoludní. Kožuch mal podľa polície s Kvietikom získať na percentách z pridelených dotačných grantov agentúry takmer milión eur. Provízie mali byť za úspešné odklepnutie dotácií žiadateľom. Proti Kožuchovi vypovedá jediný, tiež trestne stíhaný svedok. Ten opísal premyslený systém kšeftovania s eurodotáciami v Agrobanke. Úplatky z dotácií mal podla prokuratúry legalizovať s ďalšou osobou tiež obvinený a väzobne stíhaný podnikateľ Norbert Bödör.

"Dôkazná situácia je zoslabená. Stále voči môjmu klientovi ​existuje iba jediný dôkaz a to jedna výpoveď obvineného, ktorá je spochybnená. To je celá dôkazná situácia, ktorá svedčí proti môjmu klientovi za 7 mesiacov trvania väzby," povedal obhajca obvineného Juraja Kožucha Roman Balco.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy