Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Holanďania, ktorí figurujú v prípade najväčšieho kontrabandu drog na Slovensku, putovali do väzby
Zdielať na

Holanďania, ktorí figurujú v prípade najväčšieho kontrabandu drog na Slovensku, putovali do väzby

NITRA / Členovia drogového medzinárodného gangu, ktorých včera po vydaní priviezli na Slovensko, zostávajú vo väzbe. Rozhodol o tom okresný súd v Nitre. Obaja muži stoja za najväčšou zásielkou drog u nás, zaistili ju v máji.

Podľa najnovších informácií boli obvinení zobratí do väzby. Pre TV JOJ to potvrdila hovorkyňa Okresného súdu v Nitre Patrícia Mišovič. Muži však voči rozhodnutiu podali sťažnosť. Rozhodovať tak bude v najbližších dňoch nitriansky krajský súd.

Megadrogová zásielka

Dvoch obvinených Holanďanov priniesli vrtuľníkom na miestne letisko. Počas dňa sa nachádzali v meste viaceré hliadky. Do pojednávacej miestnosti pred sudkyňu oboch mužov predviedli pred 17-tou hodinou v ochranných oblekoch.

Právny zástupca jedného z obvinených prezradil, že jeho klient bol vydaný na Slovensko s výhradou.  "Dôjde k tomu, že bude sa aplikovať len maximálny trest v Holandsku, to znamená, že jemu hrozí nie  20-25 rokov, ale 12 rokov," povedal právny zástupca Michal Manzák. Spoločne s klientom komunikuje po anglicky. Leon V. a Frank R. z Holandska sú obvinení pre obzvlášť závažný drogový zločin, na Slovensku im hrozil trest 25 rokov väzenia až doživotie.

Jeden a pol tony pervitínu objavili v špeditérskej firme v meste pod Zoborom ešte v máji. Drogy boli ukryté vo dvoch kovových nádržiach. K nám putovali z Mexika cez chorvátsky prístav Rijeka. Na čiernom trhu by mali zadržané drogy hodnotu asi 2 miliardy eur.

Pozrite si zábery zo zásahu polície: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy