Skoro jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Polícia zasahovala v nemocnici v Humennom. Lekár (32) mal údajne ordinovať pod vplyvom drog
Zdielať na

Polícia zasahovala v nemocnici v Humennom. Lekár (32) mal údajne ordinovať pod vplyvom drog

HUMENNÉ / Jeden z lekárov humenskej nemocnice sa v službe správal tak zvláštne, že pre bezpečnosť pacientov sa primár rozhodol požiadať o pomoc policajtov. Podľa nich bol lekár v práci pod vplyvom návykovej látky. Skončil v cele policajného zaistenia a v prípade už začali trestné stíhanie. Aktuálne nemocnica čaká na výsledok toxikologických testov lekára.

Policajná hliadka bola vyslaná priamo do nemocnici v Humennom. Dôvodom malo byť podozrivé správanie jedného z lekárov. Políciu zalarmoval samotný primár. "Z obavy o zdravie lekárov a samotných pacientov sa nemocnica  rozhodla kontaktovať políciu," informovala hovorkyňa nemocnice.

 "Tridsaťdvaročný muž vykonával svoje zamestnanie v stave vylučujúcom spôsobilosť, ktorý si mal privodiť vplyvom návykovej látky," uviedol policajný hovorca Igor Pavlik. 


Podľa vyjadrenia nemocncice lekár sa vrátil do služby po dlhšej PN. "V daný deň vykonával len administratívnu prácu. Keďže nemocnica zachytila zmeny v jeho správaní, snažila sa spoločným rozhovorom problém vyriešiť," dodáva hovorkyňa.


Muža polícia okamžite zadržala a bol prevezený do cely predbežného zadržania. Na základe vlastnej žiadosti mu bola odobraná krv a biologický materiál. Všetko bolo predložené na znalecké skúmanie a polícia bude vo veci rozhodovať  po obdržaní výsledkov. Polícia už v tomto prípade začala trestné stíhanie pre prečin Ohrozenie pod vplyvom návykovej látky.

Z praxe sú známe podobné prípady a nie vždy môže ísť o alkohol, či drogy. Za zvláštnym správaním môže byť aj závažné ochorenie. Aktuálne nemocnica čaká na výsledky testov na základe ktorých bude pokračovať ďalej.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy