Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Ľudia ľuďom môžu pomôcť aj bežným nákupom. Na Slovensku sa spustil nový projekt
Zdielať na

Ľudia ľuďom môžu pomôcť aj bežným nákupom. Na Slovensku sa spustil nový projekt

BRATISLAVA / Ľudia si chcú pomáhať, len im to treba umožniť - aj tak sa dá zhrnúť myšlienka za novým projektom, vďaka ktorému môžete pri bežnom nákupe pomôcť ľuďom, ktorí to naozaj potrebujú.

Na Slovensku stále žijú aj ľudia, pre ktorých sú darované potraviny skutočne výraznou pomocou v ťažkej životnej situácii. Myšlienka je jednoduchá - ku svojmu nákupu priložíte nejaký druh trvanlivých potravín a ten vložíte do zberného košíka v predajni, kde si ich potom vyzdvihnú charitatívne organizácie.

"Takýto druh pomoci je postavený na blízkosti: organizácie, ku ktorým sa nakoniec potraviny dostanú, sa totiž nachádzajú v bezprostrednom susedstve nakupujúcich, ktorí ich často mnohé roky poznajú," vysvetľuje Tomáš Bezák, hovorca obchodného reťazca.

Je dôležitá blízkosť, aby ľudia v konkrétnom meste naozaj poznali tie organizácie, a aby mali istotu, že ich potravinová pomoc skončí naozaj v správnych rukách. Do dlhodobého projektu sa na celom Slovensku zapojilo 95 organizácií. Jednou z nich je aj občianske združenie Brána do života.

"Tým, že sme tu od roku 2001, verejnosť o nás vie," hovorí o občianskom združení riaditeľka Daniela Gáliková. "Sme zariadenie, ktoré poskytuje pomoc ženám v náročných životných situáciách, bezplatné ubytovanie, sociálne a psychologické poradenstvo, sú tu aj mamy s deťmi," približuje cieľ združenia Daniela Gáliková. 

Obchodný reťazec, ktorý do viacerých svojich spoločenských projektov zapája nakupujúcu verejnosť, chce takto umožniť pomáhať aj ľuďom, ktorí by inak zaváhali, či jedno balenie cestovín, múky skutočne pomôže.

"V tomto projekte aj jedno balenie múky, balík cukru alebo cestovín pomôže. Pretože keď sa v každej predajni nájdu desiatky alebo stovky takto naladených zákazníkov, tak v súčte sa podarí naplniť možno niekoľko takýchto košov a pomôžu ľuďom, ktorí sú na to naozaj odkázaní," povedal Tomáš Bezák, hovorca obchodného reťazca.

Každý svojim dielom, aj keď veľmi nepatrným, vie prispieť k oveľa väčšiemu výsledku.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy