Oblačno
14°
Bratislava
Jarmila
28.4.2024
Jozef Pročko prirovnal Šimečkove praktiky k fašistom
Zdielať na

Jozef Pročko prirovnal Šimečkove praktiky k fašistom

BRATISLAVA / Rokovanie o návrhu zákona o interupciách má dohru. Michal Šimečka svojim statusom vyvolal rozruch. Jeho status je vraj fašistická propaganda, ktorá sa podobá na praktiky ĽSNS.

Po skončení rokovania sa europoslanec Michal Šimečka vyjadril na svojom facebooku k vykonávaniu funkcie parlamentu. Jeho kritický pohľad sa nepáčil poslancovi Jozefovi Pročkovi, ktorý mu odkázal, že tieto praktiky sú podobné nacistickým metódam, ktoré používal majster Hitlerovej propagandy Goebbels. 

Vo svojom facebookovom statuse Michal Šimečka vyjadril svoj nesúhlas s názorom Milana Kuriaka a vyzýval parlament, aby svoju funkciu v parlamente momentálne využil na iné problémy, ktoré treba vyriešiť. Vytýčil v ňom tri konkrétne body, ktorými by sa mal parlament zaoberať a nateraz zákon o interrupciách odložiť bokom. "Skúste sa, prosím, venovať riešeniam ekonomickej a zdravotnej kríze, nie svätej vojne, na ktorú dnes nemáme dôvod, čas ani energiu," rozpísal sa Šimečka.

Ako obrazový materiál použil na svojom facebooku Šimečka fotografiu Milana Kuriaka v objatí s poslancom Jozefom Pročkom, ktorá bola doplnená o textovú časť samotného výroku Milana Kuriaka. "Väčšina potratov sa vykonáva kvôli pohodliu, kariére alebo zachovaniu krásnej postavy," vyjadril sa v parlamente. Jozef Pročko sa výhradne dištancoval od spojenia jeho osoby s týmto výrokom a názorom poslanca Kuriaka a zároveň požadoval ospravedlnenie od Michala Šimečku za to, že použil jeho podobizeň v takejto súvislosti. Považuje to za politicko-marketingový populizmus a špinavé metódy na dehonestáciu jeho osoby. 

"Žiadam Vás, aby ste sa mi verejne ospravedlnili, v opačnom prípade sa znižujete na špinavé metódy , ktoré používa fašistická propaganda ĽSNS," ukončil svoj status Jozef Pročko. 

Michal Šimečka sa v komentári, ktorý pod status poslanca Pročka napísal, neospravedlnil. V komentári zareagoval iba na samotnú fotografiu, ktorú získal z verejného profilu Jozefa Pročka. Na samotnom videu presviedča voličov, aby Milana Kuriaka volili vo voľbách do parlamentu, a teda je zodpovedný, že jeho stranícky kolega  má možnosť naďalej pokračovať v sprísňovaní interrupcií. Šimečka žiada, aby Jozef Pročko vážil slová, pokiaľ používa obvinenia z fašistickej propagandy. 


Ani Jozef Pročko nezobral žiadosť na vedomie a v poslednej reakcii upozorňuje verejnosť na manipulatívne kroky Michala Šimečku. "Vedome ste pán europoslanec pridali fotografiu, kde som aj ja !!! Vaše umenie propagandy podobne ako u Kotlebovcov spočíva v tom, že prebúdzate vo verejnosti pocity a nálady k človeku , ktoré ale s realitou nemajú nič spoločné. Vedome manipulujete s láskou a nenávisťou s pravdou a lžou."

Tento konflikt uzatvára Michal Šimečka: "Pán Pročko, vidím, že sa žiaľ nezhodneme. Je mi ľúto, že sa na kandidátke OĽANO a s Vašou podporou dostalo do parlamentu toľko poslancov, ktorí úplne zbytočne traumatizujú ženy v ťažkej situácii a riešia interrupcie, keď by mali celú svoju energiu vložiť do boja s koronou. Prajem Vám pri tom veľa úspechov, pevné zdravie a menej šermovania výkričníkmi či Goebbelsom."

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy