Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Európsky týždeň mobility napriek koronavírusu prináša novinky. Bicykel si môžete zdarma opraviť u "cyklodoktora"
Zdielať na

Európsky týždeň mobility napriek koronavírusu prináša novinky. Bicykel si môžete zdarma opraviť u "cyklodoktora"

BRATISLAVA / Do 22. septembra prebieha Európsky týždeň mobility, ktorého cieľom je ľudí motivovať, aby si namiesto auta zvolili verejnú hromadnú dopravu, bicykel alebo chodili peši. Do tejto akcie sa zapojili viaceré mestá formou zliav či rôznych bonusov. V Bratislave si napríklad už zajtra môžete dať svoj bicykel opraviť zdarma, u takzvaného "cyklodoktora".

Obyvatelia ako aj návštevníci hlavného mesta, mohli počas tohto víkendu v rámci medzinárodného týždna mobility vyskúšať aj elektrobus. Cesta bola zdarma a to každých 15 minút. Dopravný podnik ponúka aj isté zlavy či bonusy v rámci MHD. Ak si do 22-heho septembra zakúpite ročný cestovný lístok, dostanete vstupenku do národného múzea. Alebo sa môžete zapojiť do súťaže o 90 dňový cestovný lístok. Stačí sa odfotiť. "Stačí ak sa odfotia pri alebo v 14-tich dorpavných prostriedkoch MHD, zašlú nám fotografiu prostredníctvom našich sociálnych sietí a následne vyžrebujeme troch výhercov," uviedla hovorkyňa dopravného podniku Ľubica Melcerová.


Podľa hovorkyňe magistrátu, Kataríny Rajčanovej, "bude k dispozícii "cyklodoktor", takže cyklisti a cyklistky si môžu dať vo vybraných dnoch a určených časoch skontrolovať svoje bicykle , kde im spravia základné úpravy."

V rámci týždna mobility nechýba ani tradičné dopravné ihrisko pre deti. Z centra mesta sa presunie aj do niektorých škôl.  "Aktuálna situácia v suvislosti so šírením koronavírusu zasiahla aj do príprav europskho týždna mobility, takže niektoré akcie sme museli stopnuť alebo obmedziť," dodáva Rajčanová.

Premávať napríkald nebude historičká električka.Nuž a pre protiepidemiologické opatrenia v halvnom meste sa neuskutoční ani tradičná hromadná cyklojazda mestom. Tá bola naplánovaná na sobotu. Suplovať ju bude cykloakcia bratislavskej župy. V utorok otvoria posledný úsek Šefánikovej magistrály."Ide o úsek dlhý 35 km, ktorý vedie z Pezinskej Baby až po hranicu Trnavského samosprávneho kraja," informoval hovorca Bratislavského samosprávneho kraja Michal Feik.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy