Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Zistenia TV JOJ: Krajmera vyšetrovateľ prepustí bez obvinenia na slobodu
Zdielať na

Zistenia TV JOJ: Krajmera vyšetrovateľ prepustí bez obvinenia na slobodu

NITRA / Bývalého šéfa protikorupčnej jednotky, Róberta Krajmera, stále zadržiava polícia, ktorá vykonáva vyšetrovacie úkony. Ako už včera informoval webový portál TV JOJ, Noviny.sk, NAKA u Krajmera vykonala domovú prehliadku, vyšetrovatelia jeho manželke zaistili mobilný telefón a bývalý vysoko postavený policajný funkcionár strávil noc na polícii. Jeho zadržanie má súvisieť s prípadom trenčianskeho podnikateľa Ondreja Janíčka a jeho dlhoročného sporu s Monikou Jankovskou. Podľa informácií TV JOJ Krajmera prepustia bez obvinenia, pre ktoré bol vo štvrtok podvečer zadržaný vyšetrovateľom NAKA. Najneskôr o deviatej hodine večer bude opäť na slobode.

Podľa advokáta Miroslava Zoboka je zadržanie jeho klienta Roberta Krajmera v súvislosti s trestným činom marenia spravodlivosti v prípade Moniky Jankovskej a spol. Trenčianska advokátka Anna Z., policajt Michal Z. a Jankovskej svat Peter Vasko mali na pokyn Jankovskej zabezpečiť zmenu výpovede svedka v prípade sporu Jankovskej s trenčianskym podnikateľom Ondrejom Janíčkom.

Janíček dlhodobo tvrdí, že Jankovská ešte ako sudkyňa bola v kontakte s mafiánom Petrom Čongrádym. Janíčka začala polícia stíhať pre vydieranie, dostal sa do väzby a Jankovská ho odsúdila. Počas súdu Čongrády pripravil Janíčka o historický objekt v Trenčíne - známy ako Fatima. Po rokoch svedok Michal Vida Janíčkovi opísal, ako to bolo a tvrdil, že Čongrády dal Jankovskej úplatok 3 milióny korún.

Jankovská ako štátna tajomníčka na Janíčka aj Vidu podala trestné oznámenie. Janíčka obžalovali pre ohováranie. Na údajný tlak zo strany Jankovskej Vida zmenil svoju výpoveď a Jankovskej sa ospravedlnil. Polícia zistila, že konal zo strachu a pod nátlakom. Vplyv Jankovskej ma preukazovať aj zaistená komunikácia v aplikácii Threema Kočner v prípade vraždy Jána Kuciaka. Jankovskú a spomínanú trojicu polícia aktuálne obvinila zo zločinu marenia spravodlivosti.

Krajmera podľa informácií TV JOJ stále neobvinili a vyšetrovateľom beží zákonná lehota na rozhodnutie, čo s podozrivým bývalým šéfom Protikorupčnej jednotky urobia. Jeho advokát TV JOJ uviedol, že podľa stavu vyšetrovania očakáva, že Krajmer obvinený nebude a vyšetrovateľ ho po 24 hodinovom zadržiavaní prepustí.

Advokát uviedol, že doterajší prístup vyšetrovateľa k jeho klientovi považuje za profesionálny. V tomto čase je Krajmer stále v budove Krajského riaditeľstva policajného zboru v Nitre.

Podľa zistení TV JOJ zo zdroja oboznamovaného s vyšetrovaním je Robert Krajmer stále zadržiavaný v cele policajného zaistenia v Nitre a vyšetrovateľ s ním vykonáva ďalšie nevyhnutné úkony. Zatiaľ Krajmera vyšetrovateľ neobvinil.

Podľa spravodajského portálu noviny.sk, sa Krajmer pravdepodobne podrobí ďalšiemu výsluchu. TV JOJ sa pokúša kontaktovať aj jeho bratislavského advokáta, s ktorým sa zatiaľ nie je možné spojiť, keďže je pri svojom klientovi.

Krajmera počas štvrtkového popoludnia obmedzili vyšetrovatelia NAKA na slobode pre podozrenie zo spáchania trestného činu a v jeho dome urobili prehliadku. Podľa zdroja TV JOJ polícia mala vážne predpoklady, že u Krajmera môžu nastať dôkazy potrebné pre preverovanie trestnej činnosti. Prípad má súvisieť s trenčianskym podnikateľom Ondrejom Janíčkom a jeho dlhodobého sporu s bývalou štátnou tajomníčkou Monikou Jankovskou. 

​Národná kriminálna agentúra odviedla v putách Roberta Krajmera vo štvrtok krátko pred ôsmou. Stalo sa tak hneď po skončení prehliadky v Krajmerových bytových a nebytových priestoroch. Dôvod jeho zadržania polícia oficiálne neuviedla. NAKA ho previezla do NItry. Jeho manželke podľa zdroja TV JOJ oboznamovaného s vyšetrovaním mali zobrať mobilný telefón. 

V utorok polícia v súvislosti s touto kauzou zadržala aj Jankovskej svata - Petra Vaska a trenčiansku právničku, ktorá mala vplývať na kľúčového svedka. Ďalším zadržaným má byť tamojší aktívny policajt, ktorý v minulosti pracoval v Národnej kriminálnej agentúre a mal blízko k bývalému šéfovi protikorupčnej jednotky NAKA, Robertovi Krajmerovi. Zdroj z prostredia vyšetrovania tiež pre televíziu JOJ potvrdil, že na výsluchu bola aj Krajmerova manželka. Medzi zadržanými však nefiguruje.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy