Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Veľký nočný požiar v Brezne. Panelák museli evakuovať
Zdielať na

Veľký nočný požiar v Brezne. Panelák museli evakuovať

BREZNO / Obyvateľov jednej z bytoviek v Brezne v noci budili hasiči. Okolo druhej hodiny po polnoci ich museli evakuovať. V byte na treťom poschodí totiž vypukol požiar. Keď rozospatí a v pyžamách utekali zo svojich bytov, chodba už bola plná hustého dymu.

Bol to nepríjemný budíček. Ľudí z postelí vyhnal požiar a hustý dym, ktorý sa valil po celej bytovke. Okolo druhej ich budili hasiči, ktorí celý dom museli evakuovať. Deti aj dospelí, viacerí iba v pyžamách bežali na ulicu na čerstvý vzduch. "Veľa dymu, utekali sme von. Tá pani, čo bola v byte nad tým, kde horela bola na okne, sme sa báli či neskočí v tom šoku," povedala obyvateľka bytovky.

Tých, ktorí sa nadýchali splodín horenia na mieste ošetrili. Pri požiari sa, našťastie, nikto nezranil, pre ľudí z paneláka prišiel hasičský evakuačný autobus. ​

"Po príchode na miesto udalosti bol zasiahnutý požiarom celý byt. Na treťom nadzemnom podlaží v plnom rozsahu. Osoby boli zachraňované zo štvrtého nadzemného podlažia. Vo vrchných bytoch sa nachádzalo 5 dospelých osôb a jedno dieťa," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Brezno Tomáš Brndiar.

Požiar zachvátil byt na treťom poschodí, rýchlym zásahom sa podarilo zabrániť jeho ďalšiemu rozšíreniu. Bývajú v ňom starší manželia, ako nám povedal majiteľ, požiar zrejme vznikol v izbe, kde sa nabíjali batérie do elektrického vozíka. "To budem do smrti cítiť, ledva som ženu stihol vytiahnuť," vyjadril sa majiteľ bytu.

Požiar sa podarilo uhasiť okolo piatej nadránom. Presné príčiny vyšetruje hasičský vyšetrovateľ. Škody na vyhorenom byte budú pravdepodobne vysoké.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy