Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Statočný čin nevidiaceho otca: Zo svojej náruče nechcel vytrhnúť dcéru únoscovi
Zdielať na

Statočný čin nevidiaceho otca: Zo svojej náruče nechcel vytrhnúť dcéru únoscovi

KALIFORNIA / Takmer mesiac pátrala polícia po mužovi, ktorý sa pokúsil uniesť malé dievčatko priamo v prítomnosti jej otca. Ten je totiž nevidiaci. Dcérku sa rozhodol brániť, ako to v tej chvíli najlepšie vedel.

Nočnou morou pre rodinu Ceasara Palmu z Kalifornie bol muž, ktorý sa k nemu a jeho dcére prihovoril v metre. 24-ročný Elijah Lopez sa najskôr ponúkol, že 6-ročné dievčatko zoberie domov. To mu otec ale samozrejme nedovolil. Lopez sa ale nedal odbiť a navrhol, že pomôže nevidiacemu pánovi prejsť cez cestu. "Podľa svedkov sa na rodinu zameral a bol neoblomný. Veríme, že u tohto muža to bola bežná prax," uviedol vyšetrovateľ.

Lopez sprevádzal nevidiaceho a jeho dcérku až pred ich dom. A tam nastal kritický okamih, kedy chcel zneužiť otcov hendikep. "Schmatol dieťa za ruku a vytrhol ju z otcovho zovretia," dodal vyšetrovateľ.

"Otočil som sa a začal naňho kričať, nech nás prestane sledovať. Keď mi ju vytrhol, nemohol som robiť nič. iba kričať," povedal Caesar Palma. A zafungovalo to. Svedkovia v okolí spozorneli a Lopez sa na únos neodvážil. Ušiel však ešte pred príchodom polície. Tá po ňom pátrala od polovice augusta v obave, že sa môže pokúsiť o únos ďalších detí. Z kamier v okolí Ceasarovho domu získali podobizeň a pred pár dňami ho policajti zadržali v San Diegu. Rodina môže konečne pokojne spávať, doteraz žili v strachu, že sa Lopez môže kedykoľvek vrátiť.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy