Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
V obci na Horehroní polícia zadržala odstavené luxusné auto. Podľa TV JOJ má súvislosť so sériou lúpeží
Zdielať na

V obci na Horehroní polícia zadržala odstavené luxusné auto. Podľa TV JOJ má súvislosť so sériou lúpeží

VALAŠSKÁ / Auto súvisiace so sériou krádeži v Poprade zaistili policajti na Horehroní. Havarované terénne Porsche s vystrelenými airbagmi si všimli ľudia vo Valaskej pri Brezne. Policajti zaisťovali stopy niekoľko hodín.

Budilo pozornosť miestnych. Tmavé terénne auto stálo na chodníku pred rodinnými domami vo Valašskej. Majiteľa nikde v okolí nevideli. Porsche s nemeckými evidenčnými číslami bolo navyše viditeľne poškodené po havárii, boli na ňom vystrelené aj airbagy. "Len tak to tu stojí," opísal jeden z obyvateľov Valašskej.



Policajti aj technici boli na mieste niekoľko hodín a zaisťovali stopy. Asistovali im hasiči, ktorí pomáhali s nakladaním ťažkého auta. To odviezla odťahová služba, aby ho mohli policajti ďalej skúmať. "Polícia sa momentálne k zaistenému autu nebude vyjadrovať," uviedol policajný hovorca Igor Pavlík.


Podľa informácií televízie JOJ terénne auto priamo súvisí so sériou lúpeží v popradskom obchodnom centre, kde páchatelia vykradli dve zlatníctva. Išlo o rýchlu, organizovanú akciu, celý prepad totiž trval iba pár minút. Práve počas úteku z Popradu mala časť posádky havarovať na Čertovici. Poškodené auto nechali vo Valašskej, presadli do ďalšieho auta a pokračovali v úteku smerom za hranice Slovenska. Ich útek zastavili až maďarskí policajti. V aute u 6 rumunov našli ukradnuté zlato a putovali priamo do policajnej cely.

"Vyšetrovateľ KR PZ v Prešove začal trestné stíhanie vo veci trestného činu krádeže. Vyšetrovateľ vykonáva všetky potrebné procesné úkony, no z praktických dôvodom momentálne bližšie informácie k prípadu nie je možné poskytnúť," povedala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová.

Tragédia na dvoch kolesách. O život prišiel cyklista po zrážke s autom. Viac sa dozviete v reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy