Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Stovky cestujúcich uviazli na letisku v Bratislave. Za odletom do Írska stál problém leteckej spoločnosti
Zdielať na

Stovky cestujúcich uviazli na letisku v Bratislave. Za odletom do Írska stál problém leteckej spoločnosti

BRATISLAVA / Približne 350 ľudí dnes ráno na letisku v Bratislave netušilo, kedy a či vôbec odletia do Írska. S leteckou spoločnosťou, u ktorej si zakúpili letenky, sa nevedeli skontaktovať ani po niekoľkých hodinách telefonátov či posielania mailov. Podľa informácií televízie JOJ, táto situácia sa môže zopakovať aj počas nasledujúcich dní.

Zfotografií nie je možné vyčítať aké emócie lomcovali ľuďmi z celého Slovenska, ktorí mali dnes ráno odletieť do Írska z bratislavského letiska a zistili, že to bude problém. Pričom niektorí boli na ceste už dva dni. "Boli 4 hodiny ráno a videl som koľko ľudí stojí v rade. Nikto nemal vygenerovanú letenku," informoval pasažier."Boli problémy s batožinou, ktorú dávali do lietadla, potom zase von. Obrovský chaos..." uviedla cestujpca.


Medzi viac ako 300 ľuďmi boli aj také, ktorí sa napokon dopracovali až k palubnému lístku, ale nemali na ňom vyznačené sedadlá a museli počkať, či sa do lietadla dostanú. "Napríklad deti mali sedadlá a rodičia nie, čiže nikto nevedel čo majú robiť," opísal jeden z cestujúcich.


Pasažieri sa nielenže nevedeli ocheckovať ale sa nevedeli dostať k informáciam. Vysvetlenia, prečo viac ako 300 cestujúcich zažilo poriadne stresové ráno, sme sa napokon dopátrali priamo na bratislavskom letisku. "Na strane leteckého dopravcu došlo dnes počas odletu z Bratislavy do Dublinu k vyššiemu počtu rezervácií než je kapacita lietadla. Z toho dôvodu letecká spoločnosť zabezpečila náhradné lietadlo," informovala hovorkyňa bratislavského letiska Veronika Ševčíková.


Oslovili sme aj leteckú prepravnú spoločnosť, no náš mail do začiatku vysielanie Novín TV JOJ neodpovedala. Problémy pritom začali už včera. "Išli sme na letisko a taký ochotný pán sa nám tam snažil pomôcť. Lebo nerozumeli sme ako na jedno lietadlo môže odletieť 350 ľudí," začudovala sa cestujúca.



Pani napokon odlet z Bratislavy vzdala a zvolila si iné letisko. Podobné situácie sa však môžu opakovať. Najbližšie 5. septembra a pri ďalších letoch do Írska. "Máme informácie od leteckej spoločnosti, že nastala takáto chyba pri viacerých letoch," uzavrela hovorkyňa.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy