Polojasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Séria bleskov na Horehroní pripravila mladú rodinu o strechu nad hlavou, dom úplne vyhorel
Zdielať na

Séria bleskov na Horehroní pripravila mladú rodinu o strechu nad hlavou, dom úplne vyhorel

MICHALOVÁ / Bratislavou sa v nedeľu podvečer prehnala veterná smršť, ktorá za pár minút napáchala poriadne škody. Niečo podobné zažili aj v Michalovej pri Brezne. Do jedného z domov počas prietrže mračien udrel blesk a spôsobil veľký požiar. Rodina s dvoma malými deťmi prišla o svoj domov, pretože ich dom úplne vyhorel.

Prietrž mračien sa v noci prehnala Horehroním, v plnej sile živel udrel v Michalovej, a to doslova. Séria bleskov zasiahla rodinný dom, v ktorom spali manželia s dvomi malými dcérkami.

"Viete, aká to bola bola šľaha, mňa normálne vyhodilo z postele," opísal momenty nešťastia sused rodiny."To bola neskutočná rana, to bol príšerný oheň," priblížila príbuzná. "Strašný rachot, nevedeli sme, čo sa stalo," povedal majiteľ domu. 

"Z postele ich vyhnalo zvláštne praskanie, keď vyšiel majiteľ domu na chodbu, horelo už celé podkrovie. Hneď pod strechou máme auto, bála som sa, aby ešte aj to auto nezačalo horieť, hodila som tam chytro deti a utekala som preč s nimi, bosá, v pyžame," poznamenala manželka majiteľa domu. 

Osemmesačné a dvojročné dievčatká aj s ich mamou prichýlili príbuzní. Dobrovoľníci aj profesionáli z Brezna a Banskej Bystrice sa zatiaľ pokúšali zachrániť dom, ktorý si mladá rodinka práve rekonštruovala.

"Tento týždeň nám mali schváliť hypotéku, aby sme konečne dorobili vrch," vysvetlil majiteľ domu. "Nemali sme poistený dom ani nič," doplnila manželka. 

"Zasiahnuté bolo horné poschodie a strešná konštrukcia," vysvetlil hasič Michal Štrba z HaZZ Brezno. 

Mladá rodina tak prišla o strechu nad hlavou, hoci ich na čas prichýlia príbuzní, zrejme bude potrebná finančná zbierka, aby sa postavili na nohy. "Vrch je na komplet zhorený a voda poškodila spodok, čiže dom je neobývateľný úplne," skonštatoval príbuzný. 

"Môže to ísť celé pod buldozér," zhodnotil majiteľ domu. "Nevieme, čo bude ďalej ani kam pôjdeme s deťmi," dodala manželka. 

Veľmi podobne to vyzeralo aj v okrese Rožňava, tam v streche po búrke ostala obrovská diera. Miestni hovoria, že to bolo ako z hororového filmu. Nočná búrka za sebou zanechala poriadnu spúšť. Bližšie už povie Martina Molčanová: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy