Zatiahnuté
13°
Bratislava
Florián
4.5.2024
Neuveriteľná tragédia v závere prázdnin: Tínedžera (†16) našli v kaluži krvi
Zdielať na

Neuveriteľná tragédia v závere prázdnin: Tínedžera (†16) našli v kaluži krvi

REVÚCKA LEHOTA / Neuveriteľná tragédia sa stala v závere prázdnin. O život prišiel iba 16-ročný tínedžer. Ten za neznámych okolností spadol na cyklotrase pri obci Revúcka Lehota. Po prevoze do nemocnice zomrel, pravdepodobne na následky zranení.

16-ročný tínedžer schádzal dole zo strmého kopca a pravdepodobne narazil do zábrany na ceste. Našli ho ležať v kaluži krvi. "Manžel ho našiel. Ten išiel z Lubeníka cez cyklochodník a tam ho našiel zakrvaveného bez akýchkoľvek známok. Iba tak mrnkal," povedala miestna obyvateľka. 

Muž bežal domov pre telefón a privolal pomoc. Chlapec mu nevedel povedať, čo sa mu stalo. "Okamžite sme k nemu vyslali záchranárov, aby mu pomohli. Ošetrili ho a previezli do nemocnice. Viac informácií k priebehu zdravotníckemu zásahu nemôžem poskytnúť, a to vzhľadom k tomu, že išlo o maloletú osobu," informovala o zásahu Alena Lacyková Krčová, hovorkyňa OS ZZS. 

V nemocnici museli zistiť, že ide o veľmi vážne zranenia, zalarmovali totiž aj leteckých záchranárov. Vrtuľník ale, žiaľ, odlietal prázdny. "Pol hodinu že ho oživovali, aj vrtuľník volali z Banskej Bystrice, ale nepodarilo sa ho oživiť. Tam zomrel potom. Strašná tragédia," poznamenala miestna obyvateľka. 

Stalo sa tak asi dve a pol hodiny po prevoze do nemocnice. Otázne ale je, ako dlho ležal na ceste zranený. Dávid sa tam podľa všetkého vozil sám a jeho osudný pád nikto nevidel. Policajti budú teraz vyšetrovať, kedy a ako ku tragédii došlo. "Taká zábrana tam je, asi do toho musel naraziť. A ten skateboard, až potom, ako záchranka odišla, až potom našli ten skateboard odhodený v tráve," dodala miestna obyvateľka. 

Podľa svedkov mohlo ísť o elektrický skateboard. Chlapec totiž držal v ruke niečo, čo pripomínalo ovládač. Toto ale polícia zatiaľ nepotvrdila. "Polícia trestné stíhanie pre prečin usmrtenie," priblížila policajná hovorkyňa Mária Faltániová. 

Divoká nočná naháňačka s policajtmi: Opitý vodič unikal niekoľko kilometrov, nezastavil ho ani defekt: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy