Skoro jasno
19°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
ZMOS sa obáva narušenia vyučovania. Problém vidí aj pri výdaji stravy
Zdielať na

ZMOS sa obáva narušenia vyučovania. Problém vidí aj pri výdaji stravy

BANSKÁ BYSTRICA / Obce, mestá aj župy, v ktorých pôsobnosti sú materské, základné aj stredné školy sa pripravujú na začiatok školského roka. Oproti uplynulým rokom to bude záťaž pre zamestnancov, ktorí budú musieť vo zvýšenej miere dezinfikovať. Školy pripravujú ochranné pomôcky. Banskobystrická župa sa pripravuje aj na príchod zahraničných študentov a v prvých týždňoch zostanú školské telocvične zatvorené.

Pod obce a mestá spadá 10 532 škôl a teda 1,4 milióna žiakov, o ktorých sa bude treba postarať. Zamestnanci škôl v týchto dňoch musia dezinfikovať a chystať ochranné pomôcky a dezinfekcie. Podľa Združenia miest a obcí bude tento školský rok špecifický a mimoriadne náročný pre prevádzkových pracovníkov. Problémy predpokladajú napríklad pri výdaji stravy.

"Prídu, budú dezinfikovať, upravovať bude treba rozvrh, aby sa to stihlo počas toho času," vysvetľuje predseda ZMOS Branislav Tréger. Pripravujú sa aj župy, napríklad tá banskobystrická už do škôl distribuuje rúška a teplomery. Pripravujú rozpisy, ako bude prebiehať ranný filter a podľa toho upravujú aj rozvrhy.

Zahraniční študenti budú musieť mať negatívny test alebo pôjdu do karantény.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy