Polojasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
NAKA pokračuje vo výsluchoch v prípade obvinených 13 bratislavských sudcov
Zdielať na

NAKA pokračuje vo výsluchoch v prípade obvinených 13 bratislavských sudcov

BRATISLAVA / NAKA pokračuje vo výsluchoch v prípade obvinených 13. bratislavských sudcov. Podľa informácií TV JOJ vyšetrovateľ rozbehne ďalšie kolo výsluchov už v pondelok, v utorok a vo štvrtok.

Tentokrát bude vypočúvať osoby z prostredia bratislavského Okresného súdu BA 5, ktorý odklepol nárok na vyplatenie Marianovi Kočnerovi plynúci z vymyslenej takzvanej televíznej zmenky v hodnote viac ako 8 miliónov eur.

V pondelok budú na NAKA v Bratislave vypovedať vyšší súdni úradníci. Následne v utorok vyšetrovateľ plánuje vypočúvať sudcu Michala Sobolovského, ktorý rozhodoval v spore o Kočnerove zmenky. Spravodajský portál noviny.sk pripomína, že sudca Sobolovský má dočasne pozastavený výkon funkcie. V prípade obvinených sudcov vypovedá nie ako obvinený, ale ako svedok. Sudca sa voči pozastaveniu výkonu jeho funkcie už odvolal, ale v tejto veci stále nie je právoplatne rozhodnuté. Výsluchy budú pokračovať aj vo štvrtok. 

Kočner ho v sms z mobilnej aplikácie Threema nazýval Slimák. Ďalší výsluch bude opäť v Bratislave vo štvrtok. Polícia predvoláva osobu z prostredia obvinenej sudkyne Repákovej. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy