Skoro jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Pašerákom drog sa v posledných dňoch nedarí. Polícia poslala do väzenia viac ako 500 ľudí
Zdielať na

Pašerákom drog sa v posledných dňoch nedarí. Polícia poslala do väzenia viac ako 500 ľudí

KOLUMBIA/ KOSTARIKA/USA / Pašerákom drog sa v týchto dňoch nedarí. Polícia vo viacerých štátoch zaistila zásielky prevyšujúce 23 ton zakázaných látok. Do väzenia putovalo viac ako 500 ľudí.

Raziu v mestách, ale aj odľahlých častiach Kolumbie, známej svojou produkciou kokaínu, pripravovali policajti niekoľko mesiacov. Oplatilo sa. Výrobcov a dílerov drog prichytili s viac ako 22 tonami narkotík. 540 osôb zapojených do pašovania skončilo vo väzení.

"Drogy boli určené menším gangom v mestách. Rozbili sme 61 organizácií. Ich odberateľmi boli hlavne deti a mladiství," informoval generálny prokurátor Kolumbie Francisco Barbosa. 

Len pár hodín pred tým, čo sa kolumbijskí policajti pochválili svojím úlovkom sa ich kolegom z Kostariky podarilo odhaliť zásielku viac ako tony kokaínu smerujúcu do holandského Rotterdamu. Ukrytý bol v ananásoch.

"Našim jednotkám sa na kontajneri s ovocím niečo nepozdávalo a tak ho začali prehľadávať podrobnejšie. S pomocou psov nakoniec objavili 918 balíkov kokaínu. Vážili takmer tonu," dodal minister bezpečnosti Kostariky Michael Soto. 

V menšom meradle sa darilo aj americkým policajtom v Atlante. U muža podozrivého z obchodovania s narkotikami našli takmer 200 kilogramov heroínu, kokaínu a marihuany. Okrem toho ukrýval 41 automatických zbraní a milión dolárov v hotovosti.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy