Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Meteorológovia varujú pred búrkami. V týchto regiónoch hrozia silné lejaky aj s krúpami
Zdielať na

Meteorológovia varujú pred búrkami. V týchto regiónoch hrozia silné lejaky aj s krúpami

BRATISLAVA / V nedeľu bude na Slovensku polooblačno až oblačno, miestami prechodne až zamračené. Postupne sa na viacerých miestach môžu vyskytnúť prehánky, miestami búrky, aj intenzívne a s krúpami.

Zrána sa na Slovensku tvorili ojedinele hmly a na pocit bolo dusno. Informuje o tom Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) na svojej stránke.

​SHMÚ vydal aj na nedeľu výstrahu prvého stupňa pred búrkami, ktorá platí pre celé územie Slovenska s výmimkou juhozápadného územia krajiny. "Je zvýšená pravdepodobnosť búrok s krúpami, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity," upozorňuje SHMÚ. 

Výstraha platí od 10:00 do 21:00. "Pri spomínaných búrkach je možný prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok,
zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov)," dodáva SHMÚ. 

Najvyššia denná teplota vystúpi v nedeľu na 26 až 30 stupňov Celzia, na Orave a pod Tatrami bude okolo 24 stupňov. Teplota na horách vo výške 1 500 metrov sa bude pohybovať na úrovni 16 stupňov. Fúkať bude slabý premenlivý vietor, ktorý pri búrkach prechodne zosilnie.

Predpokladané množstvo zrážok je do 10, pri búrkach miestami 10 až 40 milimetrov.



Súvisiace články

Najčítanejšie správy