Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
FOTO: Intenzívne búrky bičovali západné Slovensko: Takúto spúšť napáchal živel
Zdielať na

FOTO: Intenzívne búrky bičovali západné Slovensko: Takúto spúšť napáchal živel

ZÁPADNÉ SLOVENSKO / V utorok v noci zasiahli západné Slovensko intenzívne búrky. Ako informovalo Prezídium Hasičského a Záchranného zboru, najhoršie dopadla Skalica.

Pre nočné búrky zasahovali hasiči až 83 krát. Najviac v Trnavskom kraji. Najčastejšie pomáhali pri odstraňovaní popadaných stromov. 

"Najviac zásahov vykonali hasiči v Trnavskom kraji (43), pričom najvážnejšia situácia bola v meste Skalica, kde bola ich pomoc potrebná až 17-krát. V Žilinskom kraji zasahovali hasiči 19-krát, v Trenčianskom kraji boli privolaní v súvislosti s nepriaznivým počasím k desiatim udalostiam,“ uviedla hovorkyňa Prezídia Hasičského a Záchranného zboru Katarína Križanová. 

Hasiči vo väčšine prípadov pomáhali pri odstraňovaní popadaných stromov z cestných komunikácií, rodinných domov, budov a zaparkovaných vozidiel, a to dokopy 70-krát. V ostatných 13 prípadoch bola ich pomoc potrebná pri odčerpávaní vody zo zatopených pivničných priestorov, garáži a ulíc.

Akú spúšť po sebe živel zanechal, si môžete pozrieť v našej GALÉRII:

Nočné búrky si vyžiadali 83 výjazdov hasičov

Utorkové búrky, ktoré sa prehnali od večera do skorých ranných hodín Slovenskom, si vyžiadali desiatky výjazdov hasičov. Najviac zasahovali v Trnavskom kraji, pričom najvážnejšia situácia bola v Skalici. V jednom prípade potrebovali pomoc aj záchranári, ktorí s vozidlom zapadli.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy