Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Rakúsko prijalo ďalšie opatrenia. Do Viedne z týchto krajín už nepriletíte
Zdielať na

Rakúsko prijalo ďalšie opatrenia. Do Viedne z týchto krajín už nepriletíte

Archívna reportáž

VIEDEŇ / Po otvorení hraníc sa situácia s koronavírusom vo viacerých krajín zhoršila. Zatiaľ čo zo Slovenska sa lety uvoľnili, u našich susedov je to inak. Rakúsko rozšírilo zoznam krajín, z ktorých lety nesmú pristáť na jeho území.

Pribudlo šesť štátov západného Balkánu, Rumunsko, Bulharsko, Moldavsko a Egypt. Rakúsko už predtým zakázalo lety z ôsmich krajín a jedného regiónu Talianska. Rakúska tlačová agentúra APA informovala, že iba posledný zmienený, taliansky región Lombardsko, ktorý pandémia koronavírusu zasiahla pred časom najsilnejšie, od štvrtka vyradia zo zoznamu.

Naopak, rakúske ministerstvo zdravotníctva pridalo na zoznam spomínaných desať nových krajín, v ktorých sa situácia zhoršila a nakazených tam pribudlo. V prípade ôsmich štátov, pre ktoré zákaz letov platí naďalej, sú to Bielorusko, Čína, Veľká Británia, Irán, Portugalsko, Rusko, Švédsko a Ukrajina. Výnimky sa týkajú len prevozu nákladu, repatriovaných Rakúšanov, zdravotníckych pracovníkov či sezónnych robotníkov pre poľnohospodárstvo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy