Jasno
11°
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Etická komisia prokuratúry posúdila dôveryhodnosť Dobroslava Trnku. Takýto je jej záver
Zdielať na

Etická komisia prokuratúry posúdila dôveryhodnosť Dobroslava Trnku. Takýto je jej záver

BANSKÁ BYSTRICA / V Banskej Bystrici v utorok popoludní zasadala etická komisia prokuratúry. Členovia komisie sa zaoberali disciplinárnym konaním voči bývalému generálnemu prokurátorovi Dobroslavovi Trnkovi. O vydanie stanoviska ich požiadala disciplinárna komisia Generálnej prokuratúry SR.

Osem členov etickej komisie sa v utorok od jednej zaoberalo žiadosťou disciplinárnej komisie. Po zhruba dvojhodinovom stretnutí je známe stanovisko, na ktorom sa členovia etickej komisie jednohlasne zhodli.

"Konštatovala porušenie pravidiel prokurátorskej etiky, spočíva v porušení dôveryhodnosti a dôstojnosti prokurátora," uviedol predseda etickej komisie Rastislav Remeta. 

Je to stanovisko, ktoré si vyžiadala disciplinárna komisia, ktorá koná v prípade bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku. Konanie voči Trnkovi začalo v júni, disciplinárneho priestupku sa mal dopustiť tým, že minulý rok poskytol rozhovor súkromnej televízii týkajúci sa zverejnenej nahrávky rozhovoru s Marianom Kočnerom, ďalším dôvodom je prepustenie Jozefa Majského z väzby v roku 2004.

"Samotná komisia kladie za vinu prokurátorovi viaceré porušenia a etická komisia sa vyjadruje len k porušeniu pravidiel prokurátorskej etiky," dodal Remeta. 

Stanovisko etickej komisie doručia písomne v priebehu 30 dní a bude zverejnené aj na webovej stránke generálnej prokuratúry.

Vadala loboval u Troškovej, aby mu pomáhala na najvyšších miestach. Čo ešte odhalí Kočnerova knižnica? 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy