Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Masívne záplavy na Liptove napáchali obrovské škody. Všetko skončilo pod nánosmi blata
Zdielať na

Masívne záplavy na Liptove napáchali obrovské škody. Všetko skončilo pod nánosmi blata

LIPTOV / Ani zďaleka to ešte nie je za nimi. Rýchle a mimoriadne silné záplavy na Liptove napáchali tisícové škody na majetku. Ľudia celý víkend ani poriadne nespali, upratovali domy od veľkých nánosov blata. Vyhadzujú nábytok a trhajú premočenú podlahu.

Obyvatelia Liptova majú za sebou mimoriadne náročný víkend. Náhla prívalová záplava, po ktorej im v domoch plával ešte aj nábytok, im stále nedá spávať. "Bolo to hrozné, neopísateľné, neprajem nikomu. My sme si mysleli, že sa ideme aj my utopiť," povedala miestna obyvateľka. "Pokiaľ bolo vody? Po krk, mohol som sa utopiť, žena utekala, na mňa skrine padali, taký tlak vody bol, že som dvere nevedel otvoriť," opísal hrozivú situáciu miestny obyvateľ.

Voda už síce nie je taká masívna, no všade zostalo blato. V Liptovských Sliačoch upratujú domy aj záhrady. Krátko po záplavovej vlne, keď voda opadla, sa ukázali všetky škody. Zrejme išlo o silný tlak vody, ľudia majú totiž na domoch popraskané múry.

V obci tiež poškodilo cestu a strhlo mostíky. Tatrovky už z ulice odviezli zničené kusy nábytku aj vytrhané podlahy. "Len to ma mrzí, že žiadna štátna pomoc," povedal miestny obyvateľ. "To by človek neveril, čo sa môže za dve hodiny udiať," dodala jedna z obyvateliek Liptovských Sliač.

Dramatickú situáciu na Liptove si môžete pozrieť v nasledujúcom VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy