Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Tipy na výlet od TV JOJ: Netradičný Liptov očarí rozprávkovou krajinou, či hotelom pre kravy
Zdielať na

Tipy na výlet od TV JOJ: Netradičný Liptov očarí rozprávkovou krajinou, či hotelom pre kravy

STREDNÉ SLOVENSKO / Majestátne hory a prekrásna príroda lákajú na Liptov každoročne viac a viac dovolenkárov. S počtom ľudí však rastú aj ich nároky a tak sa neustále rozširuje ponuka rôznych atrakcií. Mnohé z nich sú zamerané práve na rodiny s deťmi, ktoré si z Liptova odnášajú priam rozprávkové zážitky.

Liptovský Ján

Liptáci už dávnejšie pochopili, že rozprávok nie je nikdy dosť a pre istotu si vytvorili vlastné - odolné voči počasiu či nebodaj vírusom. Pre draka z kovu žiadny problém, no kto by to bol povedal, že aj  pieskové sochy vydržia búrku či ľadovec. V Liptovskom Jáne sú ich hneď dve desiatky."Chceli by sme, aby rozprávky v Jánskej doline vydržali čo najdlhšie a veríme, že sa nám ich tu podarí udržať najmenej do zimy," povedala manažérka areálu Piesočkovo Lucia Melnová.

Ešte stále neviete, kde sa nachádza krajina Za siedmimi horami? Na konci leta bude ďalší dobrý dôvod zistiť to.
"Okrem Liptovského Jána premeníme celý Liptov na Rozprávkovú krajinu a bábkové divadlá prinesieme aj do Ružomberka, Liptovského Mikuláša a Jasnej," oboznámila Katarína Šarafínová PR manažérka regiónu Liptov.

Hrabovská dolina

Možno príde aj Máša a Medveď. V Hrabovskej doline mu vytvorili vlastný chodník, či ten naozajstný by bol rovnako prítulný, ako ten z rozprávky si však nemôžeme byť istí. Medvedia cesta  nielen poučí, ale aj zabaví.

Pavčina Lehota

K správnej rozprávke patrí aj trocha adrenalínu a napätia, tak ako tu na bobovej dráhe v Pavčinej Lehote“. Milovníci rýchlych vozidiel a prudkých klesaní si tu rozhodne prídu na svoje."Na našej bobovej dráhe sa dá absolvovať jazda aj bez brzdy. Maximálna rýchlosť je 40 km/h a jazda je bezpečná," uviedol prevádzkar areálu Ján Šebo.

Východná

Liptov je však bohatý aj na zvieratá. No počuli ste o tom, že aj kravy majú svoj hotel? Na farme vo Východnej im vytvorili priam rozprávkové podmienky a pre drobcov zase atrakcie, ktoré nenájdete v žiadnom detskom kútiku. Inšpiráciu možno nájdu aj tí, ktorí uvažujú o zmene práce.

Bobrovecká dolina


Krásna príroda, zvieratá, čerstvý vzduch a božský pokoj. Na prvý pohľad rozprávkové zamestnanie. Rozhodne však nie pre každého a skúšal to už kade kto, vrátane Indov. Problém je väčšinou výdrž. Na tieto miesta však treba zavítať aj pre iné veci, ako je robota. Na Salaši Pastierska v Bobroveckej doline o tom vedia svoje. "Salaše treba navštevovať najmä kvôli zdravému jedlu. Je to bez chémie a chemických prísad a bryndza je slovenské zlato," dodal Milan Gajan, konateľ PPS Bobrovec. 

Stačí okoštovať a tento kút Slovenska si určite zamilujete.

​Na Liptove nájdete mnoho atrakcií. Pozrite si ďalšie tipy ako stráviť oddych v týchto krajoch:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy