Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Na Spiši zasadal krízový štáb. V meste majú už dve ohniská koronavírusu
Zdielať na

Na Spiši zasadal krízový štáb. V meste majú už dve ohniská koronavírusu

SPIŠSKÉ PODHRADIE / Pre pozitívne prípady na Covid-19 v Spišskom Podhradí, zasadal v nedeľu večer krízový štáb. V meste majú už dve ohniská, jedno je dokonca blízko centra mesta. Ide o dva domy, ktorých obyvatelia budú musieť ostať v karanténe a to napriek tomu, že z jedného domu zatiaľ nie sú známe všetky výsledky.

V Spišskom Podhradí majú aj po víkende potvrdených 6 pozitívnych prípadov. Stále však čakajú na výsledky rodiny, kde už jeden pozitívny prípad bol potvrdený. Na krízovom štábe sa rozhodlo, že aj naďalej ostáva úplne zatvorená jedna z materských škôl v meste, taktiež do základných škôl už druhý stupeň od 6-teho ročníka do prázdnin nenastúpi.

Mesto má tak stále dve ohniská nákazy. Jeden dom sa nachádza v lokalite zvanej Rybníček, tá je za mestom. Ten druhý je však len kúsok od centra.

Na miestnu radnicu sa dostali informácie o tom, že domov sa vrátili aj cez víkend ďalšie rodiny. Mesto sa teraz za pomoci terénnych pracovníkov snaží overiť informácie a prípadných navrátilcov informovať o postupe. Doteraz oficiálne písomne miestne úrady o negatívnom teste zo zahraničia informoval len jeden  človek. Niektorí majú SMS správy, no niektorí vôbec nič.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy