Oblačno
17°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Tínedžer z Bratislavy sa vyhrážal bývalej učiteľke. Teraz ho rieši polícia
Zdielať na

Tínedžer z Bratislavy sa vyhrážal bývalej učiteľke. Teraz ho rieši polícia

Policajný zásah vo Vrútkach

BRATISLAVA / Šokujúci prípad riešia policajti zo štvrtého bratislavského okresu. Pätnásťročný tínedžer sa vyhrážal bývalej učiteľke zo základnej školy. Mladý Bratislavčan jej poslal dva výhražné e-maily.

Minulý týždeň mal iba 15-ročný Martin poslať učiteľke dva výhražné maily z vymyslenej adresy. V jednom z nich sa vyjadril, že treba vyhlásiť vojnu všetkým učiteľom. Pedagogička, ktorá učí na základnej Škole v Bratislave na Sibírskej ulici len pár metrov od policajného prezídia okamžite išla všetko nahlásiť na políciu. Škola ihneď prijala bezpečnostné opatrenia."Rodičia si vodia deti, prichádzajú s deťmi aj keď sa uvoľnili tie hygienické opatrenia. Človek nevie, ako naozaj sme mali obavu a urobili sme také opatrenia aj s políciou všetko aby chránila školu, aj tá skupina rodičov, ktorí o tom vedeli, len nechceli sme paniku zbytočne robiť," uviedla riaditeľka školy.

​Podľa našich informácií učiteľka, ktorá dostala výhražný mail, bývalého žiaka neučila. Do školy nastúpila iba pred pár mesiacmi. Martin pred časom podľa informácií TV JOJ prestúpil na gymnázium. Polícia zverejnila informáciu, že správu poslal kvôli prísnemu prístupu. Údajne, ho mal k mailu viesť jeden zo študentov základnej školy.
"Podľa toho, čo mi ona vravela, že vraj bola prísna na nich. Ona len od nich vyžadovala prácu. Nebola prísna bola úplne v pohode," pokračuje riaditeľka.


Kriminálka autora výhražnej správy v priebehu pár dní vypátrala. V nedeľu si po 15-ročného chlapca prišli priamo do bytu, kde žije s rodičmi. "Bol zaistený mobilný telefón zn. Apple iPhone 11, z ktorého mala osoba výhražné správy zaslať. Policajti mladíka okamžite zadržali a eskortovali na príslušné policajné oddelenie.Vyšetrovateľ PZ zo štvrtého bratislavského okresu vzniesol obvinenie 15-ročnému Martinovi z Bratislavy pre prečin násilia proti skupine obyvateľov a poukazom na osobný motív spáchania trestného činu z pomsty," informovala polícia.


V prípade, že by bol chlapec dospelý hrozilo by mu pobyt za mrežami na 3 roky. Keďže ide o mladistvého trestná sadzba sa znižuje na polovicu.

Po tragickom útoku sa cítia rodičia ohrození. V hre ostávajú aj SBS-ky v školách.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy