Skoro jasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Obrovský strach z unikajúceho plynu v Prešove: Obyvateľov bytoviek museli evakuovať
Zdielať na

Obrovský strach z unikajúceho plynu v Prešove: Obyvateľov bytoviek museli evakuovať

PREŠOV / Obyvateľov dvoch prešovských bytoviek museli evakuovať. Vystrašil ich plynový zápach, ktorý sa šíril po chodbách jedného z bytových domov. Na miesto vyrazili plynári, hasiči aj policajti. Podozrenie na únik plynu sa napokon skutočne potvrdilo.

Obyvatelia jedného z panelákov cítili plyn, a tak začali s odvetrávaním spoločných priestorov. Zalarmovali plynárov aj hasičov. Tí, ktorí boli v čase zásahu doma, museli urýchlene opustiť byty. "Prišla polícia, hasiči, všetkých nás poslali von a čakáme. Nevieme čo sa deje," povedala Naďa, jedna z obyvateliek bytovky. "Jednotka bola privolaná k úniku plynu na schodišti, ale nenamerala žiadnu zvýšenú koncentráciu plynu," uviedol veliteľ zásahu HaZZ Prešov Peter Bartoš. "Ten plyn bolo riadne cítiť," prezradila Naďa. 

Spočiatku mali podozrenie, že by sa plyn mohol šíriť z bytu na prízemí. To sa napokon nepotvrdilo. Únik plynu napokon zaznamenali inde. Príčinou bolo opotrebované tesnenie regulátora tlaku plynu na plynovej prípojke, ktorá sa nachádza pri vchode. Ďalšiu poruchu však zistili aj vo vnútri paneláku.


"Po odvetraní už nebolo cítiť zápach, preto sme pristúpili ku kontrole plynomerov, či na nich nezaznamenáme únik. Na niektorých bol únik. Na mieste preto začal tieto poruchy odstraňovať," uviedol Milan Vanga, SPP - Distribúcia. Po výbuchu plynu na Mukačevskej ulici zaznamenali hasiči práve pre podozrenia na únik plynu nárast v počte výjazdov. Od začiatku roka mali 42 ohlásených takýchto prípadov. Zatiaľ, čo pred rokom ich bolo v tomto období iba 10.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy