Polojasno
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Zápas o diaľničný obchvat D4 pri Bratislave pokračuje. Ministerstvo žiada dokumenty
Zdielať na

Zápas o diaľničný obchvat D4 pri Bratislave pokračuje. Ministerstvo žiada dokumenty

BRATISLAVA / Ministerstvo dopravy chce 90-dňovou lehotou donútiť koncesionára, aby doložil všetky dokumenty k tomu, či je násyp pri Jarovciach škodlivý zdraviu a prírode. Až potom sa uvidí, či sa po danom úseku bude vôbec niekedy jazdiť.

Nie je to tak dávno, čo nový minister dopravy Andrej Doležal hovoril o hrozbe, že sa po diaľnici D4 v úseku pri Jarovciach nikdy jazdiť nebude, respektíve, že sa termín, kedy sa spustí diaľnica výrazne oddiali. V stredu hovoril novinárom o tom, že vidí svetlo na konci tunela, presnejšie, na konci násypu, v ktorom je nebezpečný odpad a síce v tom, že koncesionár bol vyzvaný, aby dodal dve veci.  

Jedna vec je analýza toho, že či je stavba technicky v poriadku. Toto si už ako domácu úlohu koncesionár splnil, stále čakajú na ministerstve dopravy, či koncesionár dodá analýzu toho, ako veľmi je nebezpečný odpad pod týmto násypom, či je zdraviu škodlivý a aj či škodí prostrediu. Keďže sa toto doposiaľ neudialo, začne plynúť nová, 90-dňová lehota, do ktorej má stihnúť koncesionár dodať dokumenty na to, aby sa zhodnotilo, či je stavba v súlade s environmentálnou záťažou a so všetkými podmienkami, ktoré má stavba spĺňať.  

Súvisiace články

Najčítanejšie správy