Skoro jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Matovič vs Sulík. Odborníčka na politickú komunikáciu povedala, z čoho pramení ich problém
Zdielať na

Matovič vs Sulík. Odborníčka na politickú komunikáciu povedala, z čoho pramení ich problém

BRATISLAVA / Igor Matovič alebo Richard Sulík? Ako by ste vy odpovedali na otázku, kto z nich dvoch má väčšie - ego? Už niekoľko dní sa totiž v kuloároch nie len šepká, ale otvorene hovorí o nezhodách týchto dvoch koaličných lídrov. Čo nie len politológovia hodnotia tak, že ich voličom to jednoducho prekáža.

"Koaličná rada prebieha. Začala večer o ôsmej. Ja som uprednostnil vašu TV aby som tu mohol byť," povedal Sulík. Na otázku nášho moderátora  Michala Magušina, či prišiel na Koaličnú radu premiér, reagoval: "O mne je známe, že nevynášam interné veci. Čiže nebudem sa k tomu ďalej vyjadrovať."

Takto sa v tomto štúdiu včera večer Minister hospodárstva snažil vyhnúť odpovedi na otázku čo znamená zdá sa už dlhodobá komunikačná kríza dvoch koaličných lídrov.  Mnohých slovákov pritom v stále trvajúcej kríze zaujíma riešenie množstva problémov. Za všetky napríklad pomoc pri uhrádzaní nájmov, či nedeľný predaj - a trebárs čerstvých rožtekov. "Ja som si kúpil kvasnice, čerstvé rožky si upečiem," povedal Sulík.

​Premiér Matovič sa už pred niekoľkými dňami vyjadril, že so Sulíkom zakopal vojnovú sekeru. Udalosti posledných hodín ale neveštia nič dobré. Samotný predseda vlády bol dnes v odpovediach na túto tému nie len že zdržanlivý, ale priam nedostupný. 

Kuloáre pritom hovoria, že práve parlamentnný predseda Kollár vo vzťahu Matovič Sulík robí akéhosi interného mediátora. Čo je cítiť aj z jeho vyjadrení: "Je to len náhoda. Ja som tam napríklad vôbec nebol a  nie som na nich nahnevaný. Ja tú politiku robím inak."


Odborníčka na politickú komunikáciu hovorí, že nepriaznivé vzájomné vzťahy dvoch silných osobností v koalícii pramenia z ich vzájomnej histórie. Pozitívne by podľa nej bolo, ak by išlo o konštruktívnu debatu. Tvrdí, že otvorené mediálne hádky im neprospievajú. A v neposlednom rade ich voličom. 

"Tomu voličovi súčasnej vládnej koalície tiež prekáža hašterenie a nesúdržnosť. Je to naozaj negatívny pocit toho, že tým, že sa tak správajú zahanbujú aj mňa ako voliča, ktorý som im dal tú dôveru," skonštatovala politologička Aneta Világy.

Poslanci mali prvé výjazdové zasadnutie. Pozrite si reportáž:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy