Oblačno
14°
Bratislava
Ingrida
8.5.2024
Kým je konflikt vecný a nie osobný, je to v poriadku, hovorí minister Richard Sulík o vzťahu s premiérom Matovičom
Zdielať na

Kým je konflikt vecný a nie osobný, je to v poriadku, hovorí minister Richard Sulík o vzťahu s premiérom Matovičom

Zdroj: noviny.sk

BRATISLAVA / Minister hospodárstva Richard Sulík bol hosťom Jána Mečiara v štúdiu TV JOJ. Reč bola o všeličom, zaznela aj slávna veta o držaní balónika, Richard Sulík hovoril aj o tom, ako sa takmer stal pilotom. Zásadnou témou je však jeho často odlišný názor, ktorý neraz vedie k slovným prestrelkám s premiérom Igorom Matovičom. Richard Sulík však v samotnom konflikte, kým nie je osobný, nevidí problém.

Richard Sulík je známy ako ekonomický poradca ministrov, úspešný podnikateľ a dnes minister hospodárstva - i keď chcel byť ministrom financií. Ešte predtým, za mladi, keď žil s rodinou v Nemecku, sa takmer stal pilotom.

"Urobil som vstupné testy, ale už som nenastúpil na dvojročný výcvik, lebo prišla revolúcia," hovorí Richard Sulík.

Je lodným kapitánom, sám by si však loď nikdy neprenajal. Často budí dojem, že je kritikom Európskej únie, tvrdí však, že kritiku mieni v dobrom a členstvo Slovenska v Únii považuje za kľúčové.

"Zbrojný pas nemám, strieľal som 2x v živote..." vraví a dodáva, že ani poľovníkom by nechcel byť, pretože: "Bambiho zabiť by mi srdce nedalo." Na otázku, prečo sa v európskom parlamente postavil proti sprísneniu podmienok na legálnu držbu zbrane však hovorí: "Som fanúšik slobody. Som za to, aby štát ľudí obmedzoval iba v nevyhnutnej a minimálnej miere.

V súvislosti so súčasnou situáciou na Slovensku pripisuje stále pomerne nízke čísla nakazených a obetí covid-19 najmä noseniu rúšok a obmedzeniu veľkých podujatí: "Rúška zachránili život, keby je u nás situácia ako v Taliansku, mali by sme 3000 mŕtvych a nie 20. Je to preto, lebo sme veľmi skoro začali nosiť rúška, zakázali veľké podujatia a obmedzili predaj. Teraz sme už ale ďalej."

Odmieta, že by spory vo vláde boli vážne: "Vecný konflikt, pokiaľ nie je osobným, prospieva veci. Pominie kríza, pominú konflikty."

Priznáva však, že ako minister hospodárstva má odlišný názor na tempo uvoľňovania ekonomiky, ako Igor Matovič či hlavný hygienik. Odhaduje však, že terasy reštaurácií by mohli byť otvorené možno už na budúci týždeň.

Sulík je za rýchlejšie otváranie aj ďalších prevádzok:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy