Jasno
25°
Bratislava
Anastázia
30.4.2024
Vojnový veterán Vladimír Strmeň sa rozhodol pomôcť seniorom zbierkou. Na svojej záhrade odohrá koncert
Zdielať na

Vojnový veterán Vladimír Strmeň sa rozhodol pomôcť seniorom zbierkou. Na svojej záhrade odohrá koncert

BANSKÁ BYSTRICA / Vojnový veterán Vladimír Strmeň, ktorého poznáte aj z relácie V siedmom nebi, sa rozhodol pomáhať seniorom. 92-ročný bývalý partizán chce vyzbierať peniaze a venovať ich na nákup ochranných pomôcok pre domovy dôchodcov. Na svojej záhrade v Banskej Bystrici preto už v piatok večer odohrá koncert na svojej harmonike.

V uniforme a s vojenskými medailami, takto ho stretávame v Banskej Bystrici v čase osláv SNP. 92-ročný Vladimír Strmeň mal 17 rokov, keď ako partizán bojoval na Španej doline.

Spomína nielen na to zlé, ale aj na to dobré. Celý život ho sprevádza hudba, na harmonike hrá od detstva. Vitálny pamätník si stále trúfa odohrať aj niekoľkohodinový koncert. "Chodím vyhrávam dedkom a babkám na dobrú náladu, 4 hodinový koncert som zahral," vraví s úsmevom Vladimír. 

Myšlienku pomôcť v čase pandémie mu vnukol príbeh britského vojnového veterána Toma Moore. "Obdivoval som, ako v 99 behal, to je úctyhodný výkon. Má to byť pomoc našim DSS, ľuďom v prvej línii, celý národ je povinný pomôcť," myslí si vitálny dôchodca. 

Tam, kde zvykne hrávať pre svoje potešenie, na svojom dvore, vo svojej záhrade, odohrá Vladimír Strmeň koncert, v piatok o 17:00 hodine a bude ho naživo vysielať aj na facebookovej stránke V siedmom nebi. "Budem to robiť dovtedy, kým nevyzbieram 5000 eur," dodal Vladimír. 

Zaslaním prázdnej SMS na čislo 855 v sieťach všetkých mobilných operátorov v sume 3 eurá podporíte nákup ochranných pomôcok pre domov dôchodcov v Banskej Bystrici prostredníctvom registrovanej zbierky Nadácie televízie JOJ. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy