Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Seniorka s koronavírusom bojuje o život v Popradskej nemocnici. Nakaziť sa tam mala od druhej pacientky
Zdielať na

Seniorka s koronavírusom bojuje o život v Popradskej nemocnici. Nakaziť sa tam mala od druhej pacientky

POPRAD / Hospitalizácia mala trvať pár dní, no 73 ročná Anna ani po mesiaci domov prísť nemôže. Podľa príbuzných sa mala v popradskej nemocnici nakaziť koronavírusom od inej pacientky. Leží vo veľmi vážnom stave v nemocnici v Poprade.

"Modlíme sa deň noc, nespíme bojíme sa o ňu," povedala vnučka nakazenej seniorky. Príbuzní sú nešťastní a bezmocní. Boli presvedčení o tom, že o pár dní po hospitalizácií príde domov. Nateraz je ale všetko inak. Nevideli ju už vyše mesiaca. Trinásteho marca babičku záchranári viezli s inou diagnózou do popradskej nemocnice, kde bola testovaná aj na koronavírus. "Dva týždne ako bola v  nemocnici testy boli negatívne," dodala vnučka.

Podľa vnučky babičku následne previezli z iného oddelenia na interné. Po pár dňoch prišla šokujúca správa:"Po týždní sa u babky ukázalo, že má pozitívne testy," povedala. Príbuzní tak pátrali, čo sa mohlo stať. Dozvedeli sa, že babička mala byť na izbe so ženou pozitívnou na koronavírus."Povedali, že babka bola len 15 minút na tej izbe. Ja by som bola zvedavá, kde sú momentálne doktori, lekári, proste personál interného oddelenia. Či sú taktiež v tej karanténe. Lebo ja sa bojím o to aby nenakazili ďalších ľudí," povedala vnučka nakazenej.

Popradská nemocnica však akékoľvek pochybenie odmieta. "Situáciu sme preverili, zdravotná starostlivosť u pacientky bola poskytovaná správne v súlade s aktuálne platnými metodickými usmerneniami," skonštatovala hovorkyňa nemocnice Sylvia Galajda. Podľa našich informácií je pacientka s ktorou Anna ležala na izbe jednou z obetí koronavírusu. No a Anna stále bojuje o život v prešovskej nemocnici. Rodina sa rozhodla podať trestné oznámenie a obráti sa aj na ÚRVZ. Chce vedieť  ako sa mohla babka nakaziť koronavírusom v nemocnici.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy