Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Rozsiahly požiar v Michalovciach zachvátil stavebniny. Majiteľovi vznikne obrovská škoda
Zdielať na

Rozsiahly požiar v Michalovciach zachvátil stavebniny. Majiteľovi vznikne obrovská škoda

Požiar zasiahol aj chránené lesy na hraniciach Slovenska

MICHALOVCE / V Michalovciach dnes okolo poludnia vypukol obrovský požiar. V plameňoch sa ocitla budova stavebnín. Oheň vznikol v zadnej časti dvora a veľmi rýchlo sa rozšíril.

Obrovský požiar zachvátil predajňu stavebnín. Čierne kúdoly dymu bolo vidieť do vzdialenosti niekoľkých kilometrov.Požiar likvidovali hasiči z Michaloviec, Trebišova, aj Sobraniec. Policajti priestor okolo horiacej budovy uzavreli páskami. "Následkom požiaru bola vysoká sálavá teplota a znemožňovala prístup zasahujúcim príslušníkom bližšie k horiacej budove. K požiaru bola privolaná aj výšková technika," povedal veliteľ zásahu Peter Šimko.

"Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že plamene zachvátili jednopodlažnú budovu stavebnín. Na mieste udalosti zasahujú hasiči z Michaloviec, Sobraniec, Trebišova a členovia DHZ obce Veľké Revište," priblížila Katarína Križanová z Prezídia Hasičského a záchranného zboru.  Suma škody bola  vyčíslená na viac ako jeden milión eur.

Hasiči sa snažili oheň dostať čím skôr pod kontrolu. Podarilo sa im to však až po niekoľkých hodinách. Ničivý požiar stihol za ten čas zničiť celý objekt."Miestom vzniku požiaru bola zadná časť priestoru dvora, kde boli uskladnené drevené palety, od ktorých sa požiar rozšíril na stavebné konštrukcie jednotlivých budov a do priestoru uskladnených materiálov," objasnil zisťovateľ príčin požiarov Marián Kováč .Pri hasení požiaru sa ľahko zranili dvaja hasiči, nikto ďalší zranenia neutrpel. Príčinu požiaru už zisťuje hasičský vyšetrovateľ. Na mieste ale vylúčil úmyselné zapálenie.

Pozrite si video z miesta požiaru:

Pred rokom ​zachvátili plamene Notre-Dame. Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy