Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Otázniky okolo tajnej nahrávky. Mafiánska vražda mala súvisieť s pozemkami Lučanského a Hrnčiara
Zdielať na

Otázniky okolo tajnej nahrávky. Mafiánska vražda mala súvisieť s pozemkami Lučanského a Hrnčiara

SLOVENSKO / Televízia JOJ už zverejnila časť zvukovej nahrávky zo stretnutia členov takzvaného Kočnerovho sledovacieho komanda. To riadil bývalý siskár Peter Tóth a za úlohu malo sledovať aj neskôr zavraždeného novinára Jána Kuciaka. Nahrávka má zachytávať stretnutie špecialistu z tajnej služby Miroslava Kriaka s vtedajším viceprezidentom policajného zboru Jaroslavom Málikom. Muži hovoria o vražde martinského podnikateľa. Mafiánska vražda údajne súvisela s pozemkami, ktoré dnes vlastní policajný prezident Lučanský a poslanec Hrnčiar.

Stretnutie utajenej Kočnerovej sledky s policajným funkcionárom Jaroslavom Málikom niekto taktiež utajene sledoval. Nie je zrejmé, či to bola tajná služba, policajní alebo vojenskí agenti, či neznáme súkromné osoby. Faktom je, že policajný funkcionár Málik sa podľa fotografie stretol s mužmi, ktorých platil Kočner a s ktorými zrejme hovoril o vážnych podozreniach. Pri dlhom rozhovore hlas podobný Málikovi hovorí o vražde podnikateľa, ktorý v roku 2011 v Martine zahynul po odpálení výbušného systému v aute.

Podľa nahrávky, ktorú získala TV JOJ, mala vražda súvisieť s lukratívnymi pozemkami, ktoré údajne vlastní policajný prezident Milan Lučanský s poslancom Hrnčiarom pod martinskými hoľami. "Ale fakt je pravda, že Lučanský kde má ten k..ot dom za 3 milióny eur, to sú pozemky pod Martinskými hoľami a polovicu má Lučanský a polovicu má Hrnčiar z tých pozemkov a kvôli nim ten ko..ot vybuchol. Taká je oficiálna vyšetrovacia verzia. Jednoducho tak to bolo," zaznie v nahrávke. 

Dnes už bývalý policajný funkcionár tvrdí, že si na toto stretnutie nespomína, no ak nahrávka zachytáva jeho hlas, tak vie všetko vysvetliť kompetentným orgánom. "Nemám s tým žiadny problém, avšak nechcem to podrobnejšie rozoberať. Od čias, kedy som sa verejne vyjadril k niektorým záležitostiam k fungovaniu polície, mám obrovské množstvo vyhrážok, obrovské množstvo odkazov," uviedol bývalý viceprezident PZ SR Jaroslav Málik. 

​Málik pred voľbami začal otvorene kritizovať terajšie vedenie polície, ide proti Lučanskému, ktorého označuje za Kaliňákovho človeka. TV JOJ v tejto súvislosti oslovila prezidenta policajného zboru Milana Lučanského a taktiež aj Andreja Hrnčiara. Obaja tvrdia, že v súvislosti s Málikom podávajú trestné oznámenie. Lučanský pozemky v skutočnosti aj vlastní, menej ako pol hektára. Výstavba domu ho stála menej ako 350 000 eur. Málikove tvrdenia považuje za bludy. "Viem o tejto nahrávke, dostal som prepis tejto nahrávky a môžem to označiť za absolútne bludy a výmysly tohto človeka. Určite sa budem brániť trestnoprávne vo vzťahu k týmto obvineniam, kde nemám problém preukázať, že všetko to je nezmysel," reagoval Lučanský. 

Poslanca Hrnčiara prepájanie s vraždou z Martina šokovalo. "Som šokovaný, že bývalý vysoký policajný funkcionár sa takýmto štýlom rozprával s Kočnerovým komandom. Moja reakcia na to je taká, že hneď zajtra podávam trestné oznámenie na pána Málika," poznamenal podpredseda NR SR Andrej Hrnčiar. Samotný Málik sa pre informácie a dianie okolo jeho osoby aktuálne obáva o svoj život. "Som ohrozený na živote. Áno, robil som jeden úkon. Ale skutočne sa spolieham len na jedincov, ktorým sa dá dôverovať," zhodnotil Málik. 

Kočner a Rusko poznajú svoj trest za falšovanie zmeniek, obaja dostali 19 rokov: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy