Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Zjazdovky či lesy? Záujem o lyžovanie v Tatrách sa zvyšuje, ochranári nadšení nie sú
Zdielať na

Zjazdovky či lesy? Záujem o lyžovanie v Tatrách sa zvyšuje, ochranári nadšení nie sú

VYSOKÉ TATRY / Záujem o lyžovanie vo Vysokých Tatrách je rok čo rok vysoký. Prevádzkovatelia stredísk sa preto snažia návštevníkom ponúkať stále čosi navyše a zlepšovať služby. Napríklad aj budovaním nových lyžiarskych tratí. V Tatranskej Lomnici chcú obnoviť desaťročia zabudnutú zjazdovku. Lyžiari by sa potešili, no ochranári majú iný názor.

Boli sme sa pozrieť na mieste, ktoré bolo kedysi pýchou Tatranskej Lomnice. Dnes to vyzerá ináč. Možno z toho v budúcnosti bude nové lyžiarske stredisko. Aspoň taký je plán. Lebo lyžiarov je veľa, čakacie doby príliš dlhé a pribúda aj chaos na cestách. "Tie nárasty budú zrejme pokračovať, a preto sme sa rozhodli, že chceme niečo spraviť," uviedol Bohuš Hlavatý, generálny riaditeľ spoločnosti. 

Ak bude stredísk viac, turisti sa do nich rozptýlia. "Potrebujeme rozptýliť lyžiarov, lebo dnes stoja v dlhých radoch a toto by veľmi pomohlo," povedal Dušan Slavkovský, vedúci tatranských stredísk. "Chaos a kolaps. My už tu v tých špičkových termínoch máme, v Tatranskej Lomnic parkuje 40000 áut na dočasných parkoviskách," doplnil Bohuš Hlavatý.

Pýtali sme sa aj turistov v Tatranskej Lomnici, čo si myslia, či je zjazdoviek na tomto mieste dosť alebo by ešte mohli aj nejaké pribudnúť. 

Toto sú Jamy aktuálne, a tak by to v budúcnosti mohlo vyzerať. Sedačkové lanovky a takmer štyri kilometre zjazdových tratí. Ochranárom sa ale tento nápad nepozdáva. "Správa TANAPu sa s týmito návrhmi nemôže stotožniť, je to nešťastie pre prírodu v národnom parku takže za nás určite nie," vyjadril sa Pavol Pajko, riaditeľ správy TANAP-u.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy