Oblačno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Koronavírus na Slovensku zatiaľ stále nepotvrdili. Sprísnené kontroly a opatrenia zaviedli už aj Ukrajinci
Zdielať na

Koronavírus na Slovensku zatiaľ stále nepotvrdili. Sprísnené kontroly a opatrenia zaviedli už aj Ukrajinci

HUMENNÉ/MICHALOVCE / Muža, ktorý mal podľa hovorcu humenskej nemocnice príznaky koronavírusu, previezli do Michaloviec. V Humennom následne zasadal krízový štáb. Výsledky testov však, našťastie, koronavírus nepotvrdili. Sprísnené kontroly a opatrenia zaviedli už aj Ukrajinci, ktorí každému, kto vstúpi na územie ich krajiny, merajú teplotu.

V Humennom v stredu pre podozrenie z nákazy koronavírusom zasadal krízový štáb. Keďže v miestnej nemocnici nie je infekčné oddelenie, pacienta museli previezť do Michaloviec.

​Išlo o Taliana, ktorý podľa informácií TV JOJ pracoval pre jednu z firiem v Humennom. Podľa informácií z prostredia tejto spoločnosti sa mal prednedávnom vrátiť zo severného Talianska. Výsledky testov však napokon koronavírus u tohto muža nepotvrdili. "Označili sme ho za rizikového z toho dôvodu, že bol v kontakte s osobou, ktorej bol potvrdený koronavírus," uviedol riaditeľ RÚVZ Humenné Miroslav Veliký.

V súvislosti so šíriacou sa nákazou boli prijaté opatrenia aj na našej východnej hranici. "Na všetkých hraničných priechodoch majú príslušníci k dispozícii ochranné prostriedky, ako sú dezinfekčné gély, jednorázové rúška a rukavice, respirátory, ochranné obleky, termokamery a infračervený teplomer," vyjadrila sa hovorkyňa colného úradu v Michalovciach Klára Baloghová.

Aj príslušníci ukrajinskej pohraničnej stráže sprísnili kontroly už pred niekoľkými dňami. Každému cestujúcemu, ktorý vstupuje na územie Ukrajiny merajú teplotu. Cez územie Ukrajiny totiž týždenne prejde približne 500 mikrobusov s Ukrajincami, ktorí pracujú v Taliansku.

Premiér aj hlavný hygienik vyzývajú ľudí, aby zvážili cestovanie aj do krajín, kde koronavírus ešte nie je. Ďalšie prípady podozrenia na koronavírus sa vo štvrtok objavil v Michaloviciach a v Martine, kde prijali dvoch pacientov. Na Slovensku k dnešnému dňu testovali 113 vzoriek s negatívnym výsledkom. Na ďalšie lekári čakajú. Viac sa dozviete v reportáži:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy