Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Na hrane TV JOJ: Kollár o pikantnej komunikácii Danka a Zsuzsovej, Hlinov strach z extrémizmu
Zdielať na

Na hrane TV JOJ: Kollár o pikantnej komunikácii Danka a Zsuzsovej, Hlinov strach z extrémizmu

BRATISLAVA / KDH bojuje o návrat do parlamentu. Sme rodina možno rozhodne o podobe novej vlády. Dokážu vôbec spolupracovať? Akými sľubmi lákajú voličov? V politickej relácii TV JOJ Na hrane na tieto otázky odpovedali predseda Sme rodina - Boris Kollár a líder KDH - Alojz Hlina.

​Médiá tento týždeň vytiahli na Andreja Danka telefonickú komunikáciu s Alenou Zsuzsovou, obžalovanou v prípade vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. Mali spolu volať v roku 2016, dohadovali sa na stretnutí. Danko pred časom uviedol, že meno Aleny Zsuzsovej mu nič nehovorí. Hostia štvrtkovej relácie Na Hrane - Boris Kollár a Alojz Hlina majú na vec jasný názor.

"Spolu s inými opozičnými stranami sme Dankovi adresovali výzvu. Tam nejde ani o ten flirt, ale o to, čo to spôsobuje. Na Dankovi bolo vidno, že sa bojí. Ak sa chcem pohnúť ďalej, tak na Slovensku musia byť politici, nie vykonávatelia nejakých pokynov," povedal Hlina. "Tam nebol problém, že si s nejakou Zsuzsovou písal, problém bol ten, že nehovoril pravdu, lebo sa ho na to pýtali v diskusiách a on klamal. Aj mne napísala v roku 2010, chcela mi predať nejaké pozemky, ja som odmietol a nakoniec to ponúkla Kočnerovi. Ak sme spolu nejako komunikovali tak v roku 2010-2012, kedy som vystupoval ako súkromná osoba. Keď som bol v politike, tak z mojej strany určite nebola žiadna nahrávka," vysvetlil Kollár.

​Šéf NR SR Andrej Danko sa vyjadril, že zverejnenie jeho komunikácie s Alenou Zsuzsovou výrazne zasiahlo do kampane. Tá sa však nesie aj v duchu rastu Kotlebovej ĽSNS a ich kampaň vyvoláva aj protireakcie. Svedčia o tom i transparenty obyvateľov istej bytovky vo Zvolene, na ktorej vyjadrili nesúhlas s reklamou strany ĽSNS. Podobné reakcie sa nájdu aj na mítingoch ĽSNS a proti kotlebovcom chodia protestovať dokonca aj politici.

"Tu sa vytvára veľká vlna, ktorej sa treba postaviť," vyjadril jasne svoj postoj Hlina. "Na fašizmus sa nezvyká, s fašizmom sa bojuje. Ten príbeh je zlý," dodal šéf KDH. "To čo sa teraz robí, tak to kotlebovcom evidentne pomáha, lebo rastú a rastú oveľa rýchlejšie ako doteraz. Má to až kontraproduktívny dopad, preto ja skúsim navrhnúť iný model, ktorý by mohol fungovať. Oni už viedli župu, no a ako na tej župe fungovali? Rodinkárstvo! A takisto netransparentné tendre. Cesty boli neopravené, výtlky tam ostali, zrušil prvé slovenské gymnázium. Tak sa treba zamyslieť, či týmto spôsobom chceme riadiť štát," zhodnotil Boris Kollár.

"Keď som čítal ekonomický program ĽSNS, tak to sú len heslá. Ľudia sú nahnevaní na politický systém, ktorý momentálne vládne. Odstráňme korupciu zo štátu, opravme justíciu. Ja si neviem ani predstaviť to, aké by to bolo, ak by oni boli vo vláde," odpovedal Kollár na otázku, čo by sa podľa neho na Slovensku stalo, ak by sa do vlády dostal práve šéf ĽSNS Marian Kotleba. "Ja sa bojím toho, čo nám prinesú, ak by boli náhodou vo vláde. Venujme sa konečne tomu ako politici a keď to budeme robiť, tak vtedy uspejeme. Pretože Kotleba je len dôsledkom zlyhávania tejto politiky," vyjadril svoj názor Hlina.

Na hrane TV JOJ: Riadenie štátu nie je hra, ani komédia a ani šaškáreň, poznamenal Raši na účet Matoviča. Viac sa dozviete vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy