Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Zásah NAKA v dome Mariana Kočnera aj v budove, kde sídlia jeho firmy
Zdielať na

Zásah NAKA v dome Mariana Kočnera aj v budove, kde sídlia jeho firmy

BRATISLAVA / Policajti od skorých ranných hodín zasahovali v dome Mariana Kočnera na bratislavskej Kolibe. Stalo sa tak len deň po zásahu policajtov u sudcov, ktorí s ním kooperovali a u podnikateľa Norberta Bödöra.

Krátko pred šiestou hodinou boli policajné autá pred domom Mariana Kočnera. Po šiestej hodine vstúpili do domu. S najväčšou pravdepodobnosťou im otvorila manželka Karolína. Na mieste boli policajti aj v uniformách, ale aj v civile. Občas vyšli z domu, niečo si vzali z auta a zase vošli dnu. 

​Policajti zasahovali aj v budove, kde sídlia alebo sídlili firmy Mariana Kočnera. Policajti do neho vstúpili okolo šiestej hodiny. Policajti nevynechali ani bytový komplex Bonaparte. Na treťom poschodí, vedľa bytu Roberta Fica, mal byť aj Kočner. Policajti odišli po štyroch hodinách. 

Vyšetrovatelia boli od šiestej ráno aj v dome bývalého generálneho prokurátora Dobroslava Trnku v Hamuliakove. Trnka bol doma a niekoľkokrát vyšiel na dvor. Bývalý generálny prokurátor pre TV JOJ odmietol rozprávať a povedal, len aby štáb opustil priestor pred domom a zašiel za dom. 

Kukláči sa objavili aj v Trnkovej záhrade, kde fotografovali a monitorovali rôzne miesta. Zhruba po 3,5 hodine policajný zásah skončil. Vyšetrovatelia z domu vyniesli počítač, tašky z papiermi či kufríky. Trnka sa nevyjadril ani po odchode polície. "Spýtajte sa ich," odpovedal Trnka na otázky s čím súvisel zásah. 

​"Dnes od skorého rána pracovná skupina "Novinár" vykonávala zaisťovacie úkony v Bratislave, v Banskej Bystrici a na Donovaloch. Národná kriminálna agentúra dokumentovala ekonomickú trestnú činnosť. Vykonali sme 16 domových prehliadok a 9 prehliadok iných priestorov. Vzhľadom na to, že vyšetrovanie v trestných veciach stále prebieha, bližšie informácie nebudeme poskytovať," uviedol hovorca policajného prezídia Michal Slivka. 

Zásah aj na Donovaloch a v Banskej Bystrici​

Zásahy polície sa nezamerali len na západné Slovensko. Policajti prišli aj do okrajovej časti Banskej Bystrice, kde má bývať muž, ktorý sa stará Marianovi Kočnerovi o nehnuteľnosti na Donovaloch. Ide o Ivana Hricíka, ktorý je konateľom spoločnosti Správa a inkaso pohľadávok. Denník SME v novembri informoval o tom, že Hricík je v Českej republike právoplatne odsúdený za členstvo v mafiánskej skupine Radovana Krejčířa. 

​Hricíkovo meno sa začalo spomínať v novembri po tom, ako polícia začala trestné stíhanie ohľadne podozrenia z porušovania povinností pri správe cudzieho majetku. K trestnej činnosti malo dochádzať prostredníctvom Kočnerovej spoločnosti Správa a inkaso pohľadávok s.r.o. 

Konateľom spoločnosti bol a dodnes je práve Ivan Hricík. Spoločnosť predávala byty na Cintorínskej ulici v Bratislave. Výnos išiel Kočnerovej dcére, ktorá bola ich záložnou veriteľkou. 

Policajti zasahujú aj v na Donovaloch, kde má Kočner niekoľko nehnuteľností. Podľa informácií TV JOJ na Donovaloch z Kočnerovho apartmánu, vybrali štvorkolku, ktorú zrejme zaistia. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy