Polojasno
16°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Policajní detektívi NAKA v skorých ranných hodinách prekvapili bratislavských sudcov aj podnikateľa z Nitry
Zdielať na

Policajní detektívi NAKA v skorých ranných hodinách prekvapili bratislavských sudcov aj podnikateľa z Nitry

NITRA / Policajní detektívi Národnej kriminálnej agentúry v skorých ranných hodinách prekvapili bratislavských sudcov aj podnikateľa z Nitry. NAKA zasahovala priamo v bytoch a domoch bývalej štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Moniky Jankovskej, u jej sestry sudkyni Andrei Haitovej, aj u už bývalého podpredsedu sudu Vladimíra Sklenku. Všetkých majú spájať väzby na obžalovaného Mariana Kočnera. Vyšetrovatelia NAKA od rána prehľadávali aj rodinný dom podnikateľa Norberta Bödöra. Podnikateľovi mali zaistiť telefón a iné veci.

Vyšetrovatelia maskovaní kuklami  v skorých ranných hodinách vchádzali do domu podnikateľa Norberta Bödöra. Advokát Norberta Bödöra, Adrián Kucek potvrdil zásah u jeho klienta od šiestej hodiny ráno. Prehliadka rodinného domu trvala takmer 5 hodín a polícia podnikateľovi zaistila mobil a iné veci. Vyšetrovanie súvisí pravdepodobne s podozrivými prepojeniami medzi bratislavskými sudcami, obžalovaným Kočnerom a ďalšími osobami. 

Polícia v poludňajších hodinách dom Norberta Bödöra opustila:

​Polícia potvrdila akciu HMLA. "Momentálne prebieha policajná akcia v súvislosti s prípadom vyšetrovacieho tímu Hmla. Ide o domové prehliadky a prehliadky iných priestorov na rôznych miestach Západného Slovenska. Viac informácií nie je možné poskytnúť," informoval Michal Slivka, hovorca prezídia Policajného zboru.  

Domové prehliadky a prehliadky nebytových priestorov polícia začala vykonávať od šiestej ráno. Monike Jankovskej zaklopali na dvere bratislavskej rezidencie. Takmer trojhodinovú prehliadky pri ktorej policajti chceli nájsť konkrétne dôkazy pre trestné stíhanie, si obyvatelia bytového domu nevšimli. Advokát Peter Kubik, ktorý zastupuje Jankovskú v disciplinárnom konaní pre TV JOJ odmietol komunikovať zásah NAKA u Jankovskej. Na otázku portálu noviny.sk, či Jankovskej poskytuje aj v tejto trestnej veci právny servis odpovedal: "Nie, nebudem o tejto veci s vami komunikovať."

Rovnako zasahovali aj v byte sudkyne Jankovskej:

​​

​Policajti boli aj v tomto byte na Drotárskej ceste v Bratislave. Prišli do bytu sudkyne krajského súdu Andrei Haitovej:

noviny.sk

Zásah v dome sudcu Vladimíra Sklenku. Technik z miesta akcie už odišiel, ale čaká sa na vykonanie procesných úkonov:

Akcia proti podozrivým sudcom či prokurátorovi dostala názov "HMLA"

Koncom augusta niektorým sudcom i prokurátorom zaistili mobily. Viacerí už dnes nie sú vo funkcii, prípadne majú prestávku.

Ako prvá musela odstúpiť pre podozrenia z funkcie štátnej tajomníčky ministerstva spravodlivosti Monika Jankovská, ktorá sa vrátila do talára. Jankovskej sestra Andrea Haitová vraj mala klamať o tom, že si vymazala z Threemy nielen kontakty ale aj konverzácie. Mala to povedať pred osobitnou komisiou súdnej rady. Zvukový záznam ale pre chybu pracovníčky neexistuje, hoci ním komisia odôvodňuje návrh na disciplinárne konanie. 

​Pre podozrivú komunikáciu s Kočnerom skončil aj prokurátor Palovič, sudkyňa Repáková, Sadovský, či Lindtner a sudca Sklenka. Napriek tomu, že parlament v zrýchlenom konaní prijímal zákony, ktoré by mali súdnej rade rozviazať ruky, aby sa vysporiadali so sudcami, či prokurátormi v prípade týchto podozrení, i minister spravodlivosti dlhodobo naznačuje, že OČTK konajú zdĺhavo.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy