Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Dvaja bačovia, ktorí brutálne zavraždili vlastného brata, už spoznali tresty
Zdielať na

Dvaja bačovia, ktorí brutálne zavraždili vlastného brata, už spoznali tresty

LENDAK / Dvaja bratia z Lendaku, ktorí na narodeninovej oslave dobodali ešte minulý rok svojho najmladšieho súrodenca, idú do basy. Súd vo štvrtok prijal dohodu o vine a treste. Vdova po zavraždenom Michalovi si vypočula rozsudok priamo v súdnej sieni. Švagrovia sa jej dnes neospravedlnili, no z väzenia jej pravidelne chodia listy s prosbou o odpustenie.

​"Je to také, že ľudia, ktorých sme mali radi, sú zrazu ľudia, ktorí nám ublížili," vyjadrila sa manželka zavraždeného baču Lenka Jašnáková. Na toporeckom Salaši sa na začiatku minuloročných prázdnin udiali hrozné veci. Dnes to na sude prokurátor celé opísal. Nemalo to nič spoločné so súrodeneckou láskou. Konflikt počas oslavy narodenín vyvolal zavraždený Michal, potom ho jeden z bratov mlátil päsťami a ten druhý zase bodal nožom.

​Ján posiela Lenke pravidelne z väzenia listy, žiada v nich nielen o odpustenie, ale aj o to aby ho pravidelne navštevovala vo väznici. Ona to ale striktne odmieta. Chce na minulosť zabudnúť, a začať úplne nový život. Aj preto predala 400 oviec a odsťahovala sa z Lendaku preč.

Odsúdení bratia dnes na súde súhlasili s tým, že Lenke vyplatia náhradu škody. Ide o sumu viac ako 6000 eur. Súd im nariadil aj protialkoholické liečenie, absolvujú ho ambulantne. "Už počas výkonu trestu sa podrobia protialkoholickému liečeniu. Súhlasili s tým obaja," povedal prešovský krajský prokurátor Michal Bačo.

Obaja dostali 15 rokov. Súd prihliadal aj na to, že jeden z bratov vraždili v zníženej príčetnosti a zavážilo aj to, že konflikt vyvolal dnes už nebohý Michal. "Rozsudok je právoplatný. Bude nariadený okamžitý výkon trestu," Bačo.

Otca štyroch detí dobodali a ten na mieste zraneniam podľahol. Policajti z vraždy obvinili mužových dvoch starších bratov. O brutálnej vražde Michala, ktorého dobodali vlastní bratia sa dozviete viac vo VIDEU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy