Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Vianoce nebudú len na blate. Na tomto území sa môžete pripraviť aj na sánkovačku
Zdielať na

Vianoce nebudú len na blate. Na tomto území sa môžete pripraviť aj na sánkovačku

Zdroj: ISIFA

BRATISLAVA / Sobota pokračuje vo veľmi teplom počasí a to aj napriek tomu, že od juhu nás začína krátko popoludní ovplyvňovať oblačnosť frontálnej vlny so svojimi zrážkami. Víkend bude teda v znamení zamračenej oblohy a dažďa na viacerých miestach Slovenska. Ako to bude vyzerať počas Vianoc?


Hranica sneženia bude vysoko, nad 1400 m. Zostane teplo. V sobotu od 6 do 12°C, v nedeľu od 5 do 10°C. Zrážky budú vo večerných a nočných hodinách aj výdatnejšie najmä v západnej časti Slovenska. 
"V nedeľu je šanca aj prechodne aj na zmenšenú oblačnosť a zrážky by sa mali viac vyskytovať vo východnej polovici.  V pondelok k nám začne prúdiť po zadnej strane níže chladnejší vzduch a ten postupne zníži hranicu sneženia z asi 1200 m na 800 m v severných okresoch krajiny. Stále sa ale budú vyskytovať zrážky na viacerých miestach. Denná teplota bude od 5 do 10, na severe okolo 3°C," uviedla meteoguru Miriam Jarošová z Najlepšieho počasia. 

Tohoročné Vianoce budú s premenlivou, na severe a východe prevažne veľkou oblačnosťou a so zrážkami, ktoré budú od asi 700 m snehové. "Na severe a východe sa zrážky budú vyskytovať aj v nižšej nadmorskej výške. Takže deti bývajúce na severe si snehuliaka postavia," pokračovala meteorologička Jarošová.
Denná teplota dosiahne hodnoty od 2 do 8°C, na severe zväčša okolo 0°C. Šál, čapica a rukavice sa určite na lyžovačke zídu. Je šanca, že počas nasledujúcich dní môže spadnúť od 10 do 35 cm snehu. Samozrejme, čím vyššie na horách pôjdete, tým bude snehu viac. "Ale pri lyžovačke opatrne! Na horách opatrne! Bude fúkať počas sviatočných dní silný vietor, prechodne až víchrica," dodala Miriam. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy