Polojasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Trnka už nie je na PN-ke, polícia vyšetruje nahrávku s Počiatkom
Zdielať na

Trnka už nie je na PN-ke, polícia vyšetruje nahrávku s Počiatkom

BRATISLAVA / Bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka už nie je PN. Televíziu JOJ o tom informovala hovorkyňa Úradu špeciálnej prokuratúry Jana Tökölyová.

Už začiatkom novembra policajný vyšetrovateľ vydal uznesenie o začatí trestného stíhania vo veci týkajúcej sa nahrávky medzi bývalým generálnym prokurátorom a bývalým ministrom financií. Nahrávku medzi Trnkom a Počiatkom zverejnil v piatok denník N

"Trestné stíhanie je vedené zatiaľ pre podozrenie zo spáchania trestného činu zneužívania právomocí verejného činiteľa, pričom vyšetrovanie sa bude z trestnoprávneho hľadiska zaoberať aj inštaláciou odpočúvacieho zariadenia v kancelárii bývalého generálneho prokurátora ako aj konaním bývalého ministra financií pri vyplatení cca 400 miliónov slovenských korún firme Lemikon Limited," uviedla Tökölyová.

​Dobroslav Trnka má zastavený výkon svojej funkcie prokurátora od 31.10.2019. O pozastavení rozhodol generálny prokurátor Jaromír Čižnár z dôvodu začatia disciplinárneho konania. "Podľa zákona č. 154/2001 Z. Z. o prokurátoroch a právnych čakateľoch prokuratúry, v znení neskorších predpisov prokurátor, ktorému bol dočasne pozastavený výkon jeho funkcie, nemá počas tohto pozastavenia práva a povinnosti prokurátora a nesmie vykonávať funkciu prokurátora," dodala Tökölyová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy